Els centres educatius elaboren plans per a la tornada a les aules

La idea és fer grups estables de mestres i alumnes que no tinguin contacte entre ells
|

Les escoles arenyenques han hagut de dissenyar nous protocols arran de la COVID-19 per poder arrencar el curs el 14 de setembre amb les classes presencials. Aquest estiu han presentat al Departament les mesures que prendran i han elaborat plans que contemplen actuacions en cas de confinament parcial o total. Les propostes són provisionals, aquest inici de setembre es revisaran i es passaran al Consell Escolar pel vistiplau definitiu. Els primers dies seran perquè els alumnes puguin entendre el pla que ha dissenyat cada centre educatiu. A més, a principis de setembre està prevista una reunió entre la direcció de les escoles arenyenques i els professionals del CAP per parlar sobre els protocols


Web sinera 3a    frank


Imatge de l'Escola Sinera. Foto: Frank Delta


L’escola Sinera ha prioritzat que els grups no tinguin contacte entre ells abans que fer grups reduïts. La directora, Eva Vázquez, explica que s'han creat grups estables i s'ha fixat 3 mestres per cada dues classes. El Departament ha concedit un mestre i mig al centre de reforç. Cada grup tindrà un espai estable i es faran diferents torns de pati. Hi haurà activitats que el curs vinent no es faran perquè s’hi s’agrupaven alumnes de diferents grups. De fet, el Sinera enviarà un vídeo a les famílies amb les noves mesures.


En el cas de l’escola Joan Maragall, s’utilitzaran les diferents entrades del centre per intentar evitar que els grups es trobin. La directora, Maria Asensio, explica que quan entrin els alumnes, hauran de fer una fila amb els seus grups estables per rentar-se les mans i la mascareta l’hauran de portar posada fins a l’aula. S'aprofitaran els diferents patis per evitar que molts alumnes coincideixin. A més, el Departament ha concedit al centre quatre mestres de reforç. El Maragall també enviarà abans d'inici de curs informació a les famílies i es faran reunions telemàtiques. 


La Presentació ha creat una comissió que vetllarà pel compliment del pla d’organització del centre i que estarà format per un equip de convivència i un altre d’orientació. La secretària, Eva Vilaró, explica que també utilitzaran tots els accessos del centre per dividir els grups, els alumnes d’Infantil i Primària entraran per portes diferenciades que els donaran accés directe a les seves classes, igual que en el cas dels alumnes de Secundària i Batxillerat. Aquestes entrades es faran esglaonadament i intentaran que els que entrin abans, siguin els surtin abans. A La Presentació, el Departament ha concedit dos mestres de reforç.