La covid reobre el debat de l’accés a la platja del Cavaió

​La Policia Local va tancar l’entrada de cotxes el darrer diumenge de juliol
|

La platja del Cavaió és la millor valorada pels arenyencs i els visitants, segons un estudi que va encarregar l'Ajuntament fa un any i mig. Això atrau nombrosos vehicles atès que no és una platja urbana i és lluny del nucli. Aquest fet ha suscitat sempre un debat polític entre els qui defensen la prohibició total d'arribar en cotxe i els qui consideren que és un espai prou gran perquè convisquin cotxes, vianants i banyistes. Però les recomanacions de mantenir les distàncies i evitar les aglomeracions per reduir el contagi de la Covid-19 ha reobert el vell debat arenyenc. 


Web IMG 20200726 WA0011


Com passa cada estiu, la platja del Cavaió s'omple de cotxes els quatre caps de setmana de juliol, especialment els diumenges, i com que aquesta platja és un cul de sac, es provoquen aglomeracions. El darrer diumenge de juliol, dues patrulles de la Policia Local van tallar l'accés en vehicle a la platja per la gran quantitat de cotxes que hi havia. No es va impedir, però, l'accés a peu a la platja, tot i que la raó donada per l'esmentat tall era que els socorristes havien advertit d'un volum de banyistes molt gran. El tall es va fer sense previ avís i va causar llargues cues a l'N-II i la queixa dels xiringuitos que es van quedar sense clients que havien reservat.


Aquesta ha estat l'única ocasió en què es va tallar l'accés aquest estiu perquè, com passa cada temporada, l'afluència de banyistes baixa a l'agost i les aglomeracions es redueixen. A banda d'aquesta actuació, l'Ajuntament també va instal·lar blocs de ciment entre el Portinyol i el rial de la Serp per delimitar els aparcaments i crear zones de retorn. Aquesta actuació no va impedir ni l'afluència de vehicles ni les retencions a les entrades, tot i que la sensació era de més ordre. El debat ara és si per quatre diumenges de juliol cal posar blocs de ciment a una platja que es vol naturalitzada. I si no seria millor que aquests quatre diumenges hi hagués personal que ordenés l'aparcament i l'accés.