Els veïns dels Apartaments Estrella dormen, finalment, sense sorolls

ADIF havia posat un punt logístic per les obres de Canet i Sant Pol davant casa seva
|

Uns 200 veïns dels Apartaments Estrella i l'ApartArenys han pogut descansar a les nits dels sorolls de les obres d'ADIF. A principis d'estiu van estar patint incomoditats per les feines que ha estat fent l'administrador ferroviari a la part de la via davant dels seus habitatges per posar un punt de logística d'emmagatzematge de material per les obres que estan fent per reforçar el tram entre Arenys i Calella, afectat pel temporal Glòria. Finalment, després de diverses queixes, ADIF va accedir a traslladar aquest punt d'emmagatzematge a Mataró.


Web obres adifADIF va instal∙lar el punt logístic davant dels habitatges.


Les obres que està executant ADIF se centren a Canet i Sant Pol de Mar, posant noves pedres i travesses. Les feines es feien entre les 23 i les 6 hores amb molts sorolls i també vibracions als edificis. Els veïns van arribar a posar, fins i tot, una denúncia al Jutjat de Guàrdia d'Arenys tot esperant que les administracions actuessin, però la resposta va ser que no s'hi podia fer res, la mateixa resposta que afirmen van rebre en un primer moment per part de l'Ajuntament.


Al final van arribar a baixar a les vies i demanar al cap d'obra el trasllat d'aquest magatzem més endavant, en un espai on n'hi ha cap habitatge. Els operaris ho van veure amb bons ulls, però van dir que havia de ser l'Ajuntament d'Arenys de Mar qui donés el vistiplau per fer-ho. Per aquest motiu, també van presentar una instància a l'Ajuntament al respecte. Segons expliquen dels veïns, al final des de l'Ajuntament no es va activar res fins que es va enviar un correu explicant el què passava a tots els grups municipals.


L'alcaldessa, Annabel Moreno, va poder reunir-se amb ADIF i que l'empresa es va comprometre a traslladar el material d'obra per evitar les molèsties ocasionades al veïnatge. Moreno ha explicat que, en el moment en què es van rebre les queixes, es va demanar aquesta trobada per intentar traslladar tot el material a un altre indret que finalment es va trobar a Mataró. De fet, amb pocs dies ADIF va fer el trasllat de tot el material. Segons Moreno, des del primer moment en què van començar a rebre queixes per sorolls de veïns d'altres punts, com el Passeig Xifré, l'Ajuntament havia demanat a ADIF que minimitzés els treballs nocturns. Els veïns es van tornar a posar en alerta quan, a finals d'agost, la màquina va tornar a aparèixer. Al final, però, només hi va estar un parell de dies per fer unes tasques d'instal·lació d'una canaleta a Sant Pol i van marxar.