Teresa Verdura serà la nova defensora del ciutadà

​El govern i Junts per Arenys arriben a un acord per nomenar aquest càrrec vacant des de 2018
|

Teresa Verdura serà la nova síndica d'Arenys de Mar, després de l'acord en què han arribat el govern, Junts per Arenys i el PSC, i que és previst que s'aprovi durant el ple de setembre. Aquest càrrec és vacant des del març del 2018, quan l'aleshores defensor del ciutadà, Manel Pou, va deixar el càrrec després de més de deu anys en exercici. D'aleshores ençà els diversos partits polítics han intentat trobar una persona de consens que pogués assumir el càrrec per cinc anys, prorrogables cinc anys més. Tot i tenir diversos candidats, la majoria han dit que no, fins a arribar a Teresa Verdura, que compta amb un ampli suport polític


Teresa verdura   xs


Teresa Verdura és infermera de professió i ha estat professora de l'Escola d'Infermeria de la Universitat de Barcelona a Bellvitge. També és llicenciada en Comunicació Audiovisual. Va ser presidenta de l'Associació de Dones per la Igualtat entre el 2005 i el 2007 i de la Societat Coral l'Esperança, el 2013. A banda, ha estat en diverses activitats culturals i literàries. En l'àmbit polític, havia format part de l'executiva local del Partit dels Socialistes de Catalunya.


El defensor del ciutadà actua a sol·licitud de qualsevol persona física o jurídica que demostri tenir un interès legítim per l'objecte de la queixa que faci, en assumptes en què l'actuació de l'Administració municipal hagi pogut produir una vulneració dels drets de les persones, com per exemple els retards, els errors o arbitrarietats, la inexecució de les resolucions, quan s'hagi produït un tracte indegut als ciutadans o una motivació insuficient de les resolucions i, en general, les actuacions que impedeixin l'exercici legítim dels drets constitucionals.