​La taxa de reproducció de la covid es dispara Arenys

​La mesura ponderada de la darrera setmana arriba a 3,79, una xifra altíssima
|

Les dades sobre el risc de contagi de la covid-19 han empitjorat durant la darrera setmana a Arenys de Mar. Segons les dades publicades pel Departament de Salut, avui dimarts 22 de setembre, la taxa de reproducció de l'epidèmia és de 3,79. Aquest indicador serveix per mesurar si l'epidèmia creix -si és per sobre d'1- o decreix. Els indicadors durant les dues darreres setmanes havien estat molt bons, arribant a una taxa de reproducció de 0,83, el passat 8 de setembre.


Captura de Pantalla 2020 09 22 a les 11.27.31El risc de rebrot és molt alt a la majoria de municipis de la comarca. 


En un missatge anit a les xarxes socials, l'alcaldessa Annabel Moreno admet que "suposem que ens hem relaxat i això justament és el què no podem fer". A això cal afegir-hi la classe de l'Institut Els Tres Turons confinada des de dilluns. Des del consistori demanen no abaixar la guàrdia i seguir els protocols de màscara, higiene de mans i distància de seguretat.


Val a dir que el creixement de l'epidèmia no ha afectat tan sols Arenys de Mar, als municipis de l'entorn també ha crescut força aquesta darrera setmana. A Arenys de Munt, avui la taxa de reproducció és de 2,64, mentre que a Canet és de 3,05. Aquestes xifres tan altes, combinades amb l'alta incidència acumulada de diagnosticats els darrers 14 dies per cada 100.000 habitants fa que el risc de rebrot sigui molt alt en els tres municipis.