Escoles i famílies, preocupades per l’entrada i sortida dels centres

Algunes AMPEs demanen jornada continuada per evitar desplaçaments innecessaris
|

Tant les direccions dels centres educatius com els pares i mares es mostren preocupats per les aglomeracions de famílies a les entrades i sortides. Un cop a dins el recinte cada alumne segueix el protocol establert, però a fora ja és responsabilitat de cadascú mantenir o no les distàncies de seguretat. Tot i això, cada centre ha anat modificant els protocols definits sobre la marxa, adaptant-se a les circumstàncies


Coles entrada   artur


Imatge d'una de les entrades d'alumnes al Joan Maragall. Foto: Artur Mora


Des del Sinera, el Joan Maragall i La Presentació coincideixen en manifestar que cal ajustar algunes coses. Per exemple, al Joan Maragall han reforçat el personal que està a les portes on accedeixen els nens i nenes, alhora que s’ha demanat a les famílies que mantinguin les distàncies a la part de fora. Des de La Presentació admeten que és difícil controlar la pujada i la baixada d’alumnes, ja que es poden barrejar estudiants de diversos grups bombolla fàcilment. 


A més, els formularis que han d’omplir les famílies per permetre que el seu fill es faci les proves PCR al centre educatiu van arribar just quan es va detectar al primer cas a l’Institut Tres Turons. Alguns familiars es van negar a que el seu fill les realitzés en el centre sense la seva presència. El mateix ha passat en l’altre centre educatiu, La Presentació. De moment, s’ha detectat un altre cas i des de l’escola expliquen que els familiars estan força preocupats per la possibilitat de fer les proves PCR sense la seva presència i, per aquest motiu s’estan plantejant permetre que hi hagi un adult en els cursos més inferiors. 


D’altra banda, les AMPEs de les escoles Maragall i Sinera s’han unit a la plataforma ‘Volem jornada contínua a Catalunya’ per una millor flexibilitat horària que afavoreixi la conciliació laboral i evitar desplaçament innecessaris durant la pandèmia. Diuen que no suposa cap perjudici perquè hi haurà una reestructuració horària en què l’activitat lectiva seria de 9 a 2 i, a partir de llavors, es podrà oferir el servei de menjador fins dos quarts de cinc i, posteriorment, les activitats extraescolars. En el cas del Sinera, segons les dades de l’AMPA un 70% de les famílies estarien a favor. També diuen que en els propers dies volen tenir més visibilitat i es demana a les famílies que col·loquin pancartes per reclamar aquesta jornada continuada. Pel que fa a l’escola Joan Maragall, s’ha enviat una enquesta a les famílies. Parallelament s’ha obert una recollida de signatures a la plataforma Change.org.