El govern local proposa ara crear àrees de contenidors amb targeta

Enllesteixen el nou contracte de la brossa que tindrà més fraccions i temps de recollida
|

L'Ajuntament d'Arenys està definint els detalls per treure a concurs el nou contracte de la brossa. Així, s'analitza totes les clàusules perquè, aproximadament d'aquí a un mes i mig estiguin enllestides pel concurs. La regidora de Serveis Municipals, Ona Curto justifica aquest estudi minuciós per introduir moltes millores. Un dels detalls a modificar és coordinar les diferents fraccions de brossa. Destaca que hi haurà tres circuits de recollida: matí, tarda i nit. Igualment, s'hi incorporen noves fraccions de recollida, com per exemple el tèxtil i es preveuen més freqüències de la recollida comercial. Curto entén que serà difícil arribar a temps d’enllestir el concurs en dos mesos, pel que contempla demanar una pròrroga al servei que presta Resmar, empresa del Consell Comarcal del Maresme. 


Portada 1   xs


Estat dels contenidors situats a la part alta de la Riera. Foto: Xavi Salbanyà


Pel que fa als conflictes amb els treballadors de la Brigada de Serveis la regidora diu que amb el nou concurs "els treballadors de Via Pública no hauran de tocar cap bossa d'escombraries" a no ser que siguin les de les papereres i que el conflicte "concerneix a dues o tres persones" mentre que la resta de l'equip pot estar molest "perquè a ningú li agrada haver de recollir bosses d'escombraries", unes feines que va dir "ja estem pagant per una altra banda". Sobre l'expedient obert a un treballador, Curto va matisar que inicialment se li va demanar que fés aquesta tasca de recollir escombraries, però s'hi va negar i després va abandonar el seu lloc de treball "amenaçant al cap de servei", motiu pel qual se l'ha expedientat. 


Davant les queixes que genera l'estat dels contenidors i el fet que s'assumeixi brossa d’incívics de poblacions veïnes on hi ha el 'porta a porta', el que l'alcalde d'Arenys de Munt anomena "turisme de brossa" fa que plantegi acords quan el servei sigui comú a ambdues poblacions. A curt termini es planteja més vigilància, amb la presència d'un tècnic informador ambiental acompanyat d'un policia per sancionar aquestes actituds. També s'han plantejat la instal·lació de càmeres de videovigilància "però hi ha dificultats tècniques" amb el monitoratge i la identificació de l'infractor. 


El govern municipal es planteja en el nou contracte disposar d'àrees tancades de contenidors a les que s’accediria amb una targeta personal de forma que els veïns que ho necessitin puguin accedir als contenidors de forma controlada. Això permetria donar solució a la problemàtica que pateixen, per exemple, les persones de segona residència. Es dona la circumstància que aquesta proposta va ser plantejada per Junts per Arenys fa un parell d’anys, però el govern l’havia rebutjada fins ara. Amb aquest gest el govern buscaria acostar posicions amb JxA.