Els delictes a Arenys de Mar creixen un 50% a l’estiu

En el conjunt de tot l’any, els fets penals han disminuït un 14,7%
|

En els darrers anys, la sensació d'inseguretat que tenen els ciutadans d'Arenys de Mar és sistemàticament negada per les autoritats. Aquest estiu ha tornat a passar. Els veïns han notat un increment de furts, robatoris de motocicletes, trencaments de cotxes aparcats i aldarulls a altes hores de la matinada. Les dades de denúncies a què ha tingut accés l'AGENDA indiquen que aquest estiu han augmentat un 50% els fets delictius, principalment de petita delinqüència. La punta es va produir al juliol i l'agost a causa de l'arribada a Arenys de Mar de joves delinqüents que fugien de la pressió policial que els Mossos d'Esquadra van exercir a Barcelona i a municipis del Baix Maresme. Alguns d'aquests joves es van instal·lar a cases ocupades d'Arenys i, fins i tot, van arribar a acampar al Parc de Lourdes. 


Image0aUns joves van llençar brossa i van posar cintes a Can Nadal.


Tal va ser l'alarma que van crear aquests grups de persones foranes, que des dels partits de l'oposició municipal (JxA i PSC) van exigir la convocatòria urgent de la Junta Local de Seguretat. El govern municipal va rebutjar aquesta proposta perquè en aquesta junta també prenen part la Guàrdia Civil i la Policia Nacional. Així doncs, no ha estat fins a finals de setembre que es va reunir la cúpula dels Mossos d'Esquadra a Arenys amb la Policia Local amb el govern local. 


A la sortida d'aquesta reunió no es van donar dades sobre els delictes soferts aquest estiu sinó que es va informar de les xifres interanuals de tot el 2019 i el que portem del 2020. Segons aquestes dades, els fets delictius en el total de l'any han baixat un 14,7%. Aquesta disminució en els darrers dotze mesos s'explica pel trimestre de confinament que va viure la població a causa de la pandèmia de la Covid-19. El problema va venir a l'estiu, després del tancament, on els delinqüents van tornar a la feina.