El govern espera utilitzar un milió d’euros en inversions sostenibles

​L'Ajuntament ja treballa en els projectes on anirien després que l’Estat no obliga a cedir el superàvit
|

L’Ajuntament d’Arenys de Mar, igual que la resta, no haurà de cedir el superàvit a l’Estat per combatre la Covid. El govern espanyol va perdre al Congrés la votació del decret llei que així ho determinava. En el cas de la nostra vila, es tracta d’1,3 milions d’euros, dels quals el 20% ja es va autoritzar fer-ne ús per a polítiques socials durant la pandèmia. La resta són diners que estan al banc i que no es poden tocar per la llei d’estabilitat pressupostària. 


La regidora d’Hisenda, Laia Martín, diu que rep aquest anunci amb ‘prudència’ ja que cal veure com s’articula un altre punt que contemplava el decret llei anul·lat. Es tracta de la part destinada a inversions sostenibles que, en principi, sí que hauria de tirar endavant i que implicaria també la possible eliminació de la regla de la despesa que obliga els Ajuntaments a no ingressar més diners dels que generen en despesa. Martín afirma que, encara que s’hagi d’acabar de confirmar, l’Ajuntament ja ha començat a preparar els expedients per tirar endavant una modificació de crèdit pels projectes que es podrien incloure en les inversions sostenibles pel valor d’un milió d’euros. Amb aquesta quantitat es vol tirar endavant l’arranjament de la penya del Molí de Mar i la del Maltemps. També la rehabilitació del Calisay, la façana de l’Ajuntament, l’última fase de la nau de la brigada i la compra de camions nous de la brossa


Penya el moli de mar   xs

L'Ajuntament preveu arranjar la penya del Molí del Mar. Foto: Xavi Salbanyà




A tot això, l’Ajuntament ha rebut 150.000 euros de la Diputació. D’aquests, 50.000 són una subvenció extraordinària per fer front a la COVID19 que aniran a les àrees de Civisme, Igualtat, Esports, Educació i Joventut. Serviran, entre altres coses, per a la contractació d’Agents Cívics per informar sobre la importància de complir amb les mesures de seguretat per evitar contagis, una figura que podria estar en marxa a l’octubre. I l’altra part són 92.000 euros del Catàleg de Serveis que seran per la millora de les condicions de seguretat i salubritat a les platges, el finançament de l’Aula de Formació de Persones Adultes i l’Escola de Música, entre altres. 


Les dades econòmiques post-estat d’alarma apuntaven que l’Ajuntament havia deixat d’ingressar uns 300.000 euros. Ara hi ha hagut una certa recuperació, ja que s’han pogut ingressar les plusvàlues. Laia Martín explica que de cara les taxes i impostos de l’any que ve, la voluntat és no incrementar-los donada la situació econòmica difícil que la pandèmia ha provocat. Tot i això, diu que s’anirà fent un seguiment de l’evolució de la situació.