Arenys de Mar té 93 habitatges buits des de fa més de dos anys

És el quart municipi de la comarca amb més cases i pisos buits
|

Arenys de Mar és el quart municipi del Maresme amb més habitatges buits des de fa més de dos anys i que són propietat de grans tenidors. Actualment, la vila té 93 habitatges buits d'aquestes característiques, segons informa el portal Verificat a partir de les dades facilitades pel Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya. 


Maresme pisosMapa d’habitatges buits per municipi des de fa més de dos anys.


Arenys de Mar se situa per darrere Tordera (257), Mataró (233) i Sant Cebrià de Vallalta (125) en nombre d'habitatges buits des de fa més de dos anys. Per contra, a Arenys de Munt o a Canet, la xifra és molt més baixa, de 33 i 39 habitatges respectivament. La situació d'Arenys de Mar també contrasta amb altres municipis més grans, com Calella (43) o Pineda (65). 


El registre d'habitatges buits de Catalunya es va crear a l'empara el 2015, per donar sortida als pisos en propietat dels bancs després d'un desnonament a partir de la crisi del 2007. Dos anys és el període que s'estableix legalment per determinar si els propietaris han vulnerat la funció social d'un habitatge. A partir d'aquest temps, es poden començar a aplicar mesures impositives, sancions i, fins i tot, l'expropiació. 


En el cas d'Arenys, el govern va nomenar l'any passat un tècnic d'habitatge que actualment treballa en l'elaboració d'un programa municipal d'habitatge. Tanmateix, durant aquest any i mig no han fructificat les diverses opcions que l'Ajuntament tenia per adquirir habitatge en desús, com per exemple, un bloc de pisos al passeig Xifré.