​La taxa de reproducció de la covid a Arenys baixa fins a 0,73

El grup de primària de la Presentació i els grups de 4t d'ESO de l’Institut Els Tres Turons ja han tornat a classe, però hi ha nous contagis
|

Les dades sobre el risc de contagi de la covid-19 han millorat durant els darrers quinze dies a Arenys de Mar. Segons les dades publicades pel Departament de Salut, avui dimarts 6 d'octubre, la taxa de reproducció de l'epidèmia és de 0,73. Aquest indicador serveix per mesurar si l'epidèmia creix -si és per sobre d'1- o decreix. Els indicadors durant les dues darreres setmanes havien estat molt dolents, arribant a una taxa de reproducció de 3,79, el passat 22 de setembre, trencant la tendència a la baixa de principis de setembre -el dia 8, era de 0,83-. 


Captura de Pantalla 2020 10 06 a les 12.01.55El risc de rebrot és molt alt a la majoria de municipis de la comarca.  


D'altra banda, el grup de primària de la Presentació i els grups de 4t d'ESO de l’Institut Els Tres Turons ja han tornat a classe. Tot això, a l'Institut s’han aïllat dos grups més: un de primer d’ESO i un de segon d’ESO. És per això, les autoritats demanen no abaixar la guàrdia i seguir els protocols de màscara, higiene de mans i distància de seguretat. Val a dir que l'evolució de l'epidèmia varia als municipis de l'entorn, on la taxa de reproducció segueix alta aquesta setmana. A Arenys de Munt, avui la taxa de reproducció és de 1,44, mentre que a Canet és de 0,55.