Arenys de Mar té 40 habitatges ocupats, dos d’ells molt conflictius

​Pruna assegura que la Policia Local i els Mossos estan monitorant aquestes dues cases conflictives
|

Arenys de Mar té 40 habitatges ocupats il·legalment, segons que ha confirmat avui el regidor de Seguretat, Josep Maria Pruna, al programa El Dominical de Ràdio Arenys, ha informat que d'aquestes cases o pisos ocupats, només hi ha dos immobles que provoquen problemes de convivència des de fa mesos. Un d'ells es troba al carrer Hort del Bisbe on els ocupes han estat denunciats en diverses ocasions i se sospita que sigui un lloc base de delinqüents habituals.


WhatsApp Image 2020 10 11 at 19.54.56La casa ocupada de l'Hort del Bibse. 


Els veïns d'aquest carrer fa molt temps que es queixen del comportament incívic d'aquests ocupes. El regidor Pruna assegura que la Policia Local i els Mossos estan monitorant aquestes dues cases conflictives, mentre que l'Ajuntament ha requerit al banc propietari de la casa ocupada perquè actuï i la desallotgi. 


Un altre focus de conflicte provocat pels ocupes es dóna al rial de Canalies on els veïns fa anys que es queixen de les condicions d'insalubritat, del tràfic de drogues i d'activitats delictives que es practiquen a tres finques de la zona. La quarantena d'habitatges ocupats a Arenys de Mar evidencia també un problema social que fa anys que dura i que amb l'actual corona crisi només fa que créixer. Es tracta de les famílies que es queden sense llar i que opten per quedar-se a dins de les cases malgrat que no poden fer front a les hipoteques.


En aquest sentit, l'alcaldessa d'Arenys de Mar, Annabel Moreno, ha informat que els Serveis Socials de l'Ajuntament fan mediació entre les famílies necessitades que no poden afrontar les hipoteques i els bancs que les reclamen per activar un lloguer social. L'Ajuntament arenyenc va destinar en marxa a principi del 2019 un arquitecte municipal per buscar habitatge per destinar-lo a lloguer social. En aquest temps, el Consistori arenyenc no ha aconseguit habilitar cap habitatge públic, tot i que l'alcaldessa ha anunciat que hi ha dos pisos als quals l'Ajuntament opta a la compra al carrer Ample i a la Riera. 


Moreno ha explicat que en aquests quasi dos anys no s'ha pogut activar la cerca d'habitatge social per falta de personal al servei municipal d'Urbanisme. Així, dels tres arquitectes que hi havia, dos van marxar i un tercer ho ha fet en els darrers dies. A més, un d'aquests tres arquitectes era el que es va destinar a l'anomenada oficina d'habitatge i també va marxar en comissió de servei a un altre Ajuntament.


Això ha comportat que hi hagi cua d'un any a l'hora d'atorgar llicències d'obres a Arenys de Mar, segons que ha reconegut l'alcaldessa. Malgrat això, Moreno ha anunciat que ja s'han pogut substituir les tres baixes al servei d'urbanisme i calcula que els permisos d'obres retardats es podran concedir d'aquí a poc temps. Gent que s'ha comprat una casa o un solar per anar a viure i necessita aquests permisos per poder reformar o construir per anar a viure. L'alcaldessa reconeix que aquest retard perjudica aquestes famílies que no poden iniciar les obres i que han de seguir pagant un lloguer on viuen actualment mentre no adeqüen els nous habitatges.


L'alcaldessa ha atribuït a aquests problemes de personal el fet de no haver obtingut habitatge social, tot i que assegura que és una de les prioritats del govern municipal i promet que "no podem deixar passat aquest mandat sense tenir un gran nombre d'habitatge social".