L’Ajuntament d’Arenys de Mar acumula un retard d’un any per donar llicències d’obres

​Dels tres arquitectes que hi havia al servei a principi d'any, dos van ser baixa per maternitat i un tercer, el que es va designar per trobar habitatge social
|

El servei d'Urbanisme de l'Ajuntament d'Arenys de Mar acumula un any de retard en la concessió de llicències d'obres majors, segons que ha confirmat avui l'alcaldessa i regidora d'Urbanisme, Annabel Moreno, al programa El Dominical de Ràdio Arenys. Aquest retard s'explica per les baixes de personal que ha tingut el servei municipal d'urbanisme. Dels tres arquitectes que hi havia al servei a principi d'any, dos van ser baixa per maternitat i un tercer, el que es va designar per trobar habitatge social, va marxar en comissió de servei a un altre ajuntament.


Arenys

L'Ajuntament ha anat substituint aquestes baixes però no ha estat fins a la setmana passada que el servei d'Urbanisme ha recuperat els tres arquitectes. Aquest fet ha provocat una cua a l'hora de concedir permisos d'obres, cosa de la qual s'havien queixat els particulars afectats com els arquitectes de fora de l'Ajuntament que havien redactat els projectes de reforma o construcció. Moreno ha reconegut que el retard en la concessió de llicències d'obres ha comportat un trasbals a famílies que han comprat una casa o un solar per anar a viure i que no ho han pogut fer a l'espera del permís per reformar o construir de forma que aquesta gent ha hagut de seguir pagant el lloguer dels habitatges habituals.


Moreno ha anunciat que ja s'han pogut substituir les tres baixes al servei d'urbanisme i calcula que els permisos d'obres retardats es podran concedir d'aquí a poc temps. Aquest retard ha afectat gent que s'ha comprat una casa o un solar per anar a viure i necessita aquests permisos per poder reformar o construir per anar a viure. L'alcaldessa reconeix que aquest retard perjudica aquestes famílies que no poden iniciar les obres i que han de seguir pagant un lloguer on viuen actualment mentre no adeqüen els nous habitatges.


L'alcaldessa ha atribuït a aquests problemes de personal el fet de no haver obtingut habitatge social, tot i que assegura que és una de les prioritats del govern municipal i promet que "no podem deixar passat aquest mandat sense tenir un gran nombre d'habitatge social". De moment, Moreno ha anunciat que hi ha dos pisos als quals l'Ajuntament opta a la compra al carrer Ample i a la Riera.