Les Escolàpies tornen a Arenys

​Des del passat dissabte 3 d'octubre, quatre monges d'aquesta congregació van instal·lar-se a la seu d'Arenys de Mar amb la intenció de romandre-hi permanentment
|

La Casa de les Escolàpies d'Arenys de Mar torna a acollir una comunitat de religioses de l'orde de les Filles de Maria Religioses Escolàpies. Des del passat dissabte 3 d'octubre, quatre monges d'aquesta congregació van instal·lar-se a la seu d'Arenys de Mar amb la intenció de romandre-hi permanentment. Fa set anys que havien marxat les darreres monges que vivien a l'esmentada casa, situada al carrer Andreu Guri, i des d'aleshores uns masovers (en Ramon i la Dolors) es cuidaven de la instal·lació. Arran de la jubilació dels masovers, la congregació va decidir tornar a enviar religioses de manera permanent a la Casa de les Escolàpies, la primera que va obrir Santa Paula Montal, arenyenca i fundadora de l'orde.


EscoMonument a Santa Paula Montal, al convent d'Arenys. 


Rosa, Glòria, Immaculada i Carme són les quatre religioses que viuen a la Casa de les Escolàpies d'Arenys de Mar. De les quatre, tres estan jubilades de les feines de mestre que realitzaven, mentre que Rosa continua exercint a l'escola que les escolàpies tenen al carrer de Llúria amb el carrer Aragó de Barcelona. La intenció de la congregació és fer un estudi sobre com la casa d'Arenys es pot adaptar als requisits i restriccions que imposen les autoritats sanitàries per la Covid-19. La Casa de les Escolàpies s'havia dedicat a acollir estades de grups de tota mena, tant de treball, de reflexió o d'altres activitats com el ioga. Però arran de les limitacions de la pandèmica del coronavirus, l'activitat està aturada.


Segons que ha explicat una de les noves religioses que s'han instal·lat a Arenys, "serà difícil que es puguin reprendre les activitats perquè les limitacions ho fa complicat". Per tant, les religioses es dedicaran a tasques de manteniment de la casa "i a ajudar en allò que es necessiti a Arenys". Les quatre monges tenen un llarg bagatge educatiu internacional. Rosa va estar 10 anys a la República Dominicana i el seu darrer destí abans de venir a Arenys ha estat Olesa de Montserrat, Immaculada va romandre 25 anys a l'Equador i darrerament s'estava a Saragossa, Carme va estar 10 anys a Mèxic i el seu darrer destí era Cabra (Còrdova), mentre que Glòria s'estava a Vitòria.