​El porter arenyenc Dídac Plana, campió de la Champions de Futbol Sala

​El blaugrana van guanyar 2 a 1 contra el Pozo Murcia
|

Diumenge dia 11 d'octubre quedarà com un dia important en l'esport d'Arenys de Mar gràcies a la figura del porter Dídac Plana que s'ha proclamat campió de la UEFA futsal Champions League a la final disputada davant el Pozo Múrcia. El FC Barcelona futsal arribava a la final del Palau Blaugrana (pavelló que ha albergat la final four) després de guanyar en la tanda de penals al MFK KPRF de Moscou fa dos dies. Així es plantaven de nou en un dels partits més importants del planeta futsal i ho feia davant un equip molt conegut, Pozo Múrcia, final espanyola per primera vegada.

WhatsApp Image 2020 10 11 at 22.08.42 (1)Plana, amb els seu companys d'equip.

La història era molt positiva per a l'equip d'Andreu Plaza, ja que l'equip blaugrana portava un balanç d'onze victòries i zero derrotes davant l'equip murcià en finals disputades. A més, volien guanyar la tercera Champions i fer-ho després de sis anys sense aixecar el trofeu més important a escala mundial per equips. La final començava amb Dídac Plana de titular (després de la sortida de Juanjo, el porter arenyenc es consolida com a primer porter del F.C. Barcelona) i al cap de quatre minuts es ficava davant del marcador gràcies a una jugada i xut de volea de Ferrao que rebota en Dyego per entrar a la porteria i ficar l'1 a 0. Uns minuts després, també amb una mica de sort i amb diferents rebots, Aicardo feia pujar el 2 a 0 al marcador. Primera part dominada per Pozo Múrcia, però amb contres i dos xuts que fan anar al vestidor amb avantatge per l'equip blaugrana.

El Barça i Dídac Plana surten del vestuari buscant un tercer gol per tenir més tranquillitat, però amb la gran pressió de Pozo a tota pista fica el 2 a 1 amb gol de Leo Santana. Això si, el porter arenyenc té un gran pes en aquest Barça gràcies al seu joc de peus que el fa tenir com un pilar en l'inici de la construcció de l'atac blaugrana. Això pel que fa a l'ofensiva, perquè en l'àmbit de parades és brutal el nivell que demostra a cada matx. A partir del 2 a 1, comença un recital de parades de Dídac de tots tipus i també en el moment que Pozo Múrcia juga amb porter-jugador, moment de molt perill, ja que juguen amb un jugador més a la part ofensiva. Plana i Aicardo seran una paret infranquejable i això fa aixecar la tercera Champions per al FC Barcelona. Com anècdota, el porter arenyenc a causa d'una rampa ha de deixar mig minut el partit, moment que entra el jove porter Miquel Feixas, a l'últim minut, però igualment Pozo no pot ficar cap gol. Final trepidant i el Barça i Dídac Plana es proclamen campions de la Champions League.