Cóndor Aretex prepara un ERTO parcial d'un any de durada

​L'acord entre treballadors i empresa implicaria deixar de treballar els divendres a canvi de no acomiadar ningú
|

Cóndor Aretex prepara un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) parcial a causa de la caiguda de vendes arreu del món per efecte de la pandèmia de la covid-19. Segons ha pogut saber L'AGENDA, l'acord que ultimen els treballadors i l'empresa implica deixar de treballar els divendres durant un any a partir del pròxim més de novembre, a canvi de no acomiadar cap treballador. Tot i això, l'acord encara no està tancat, ja que cal ajustar posicions pel que fa a detalls com el còmput d'hores setmanals.


Condor3La fàbrica de Cóndor, al rial de sa Clavella. 


Aquesta empresa arenyenca es dedica a la fabricació i comercialització de mitjons i roba de nen i té presència a més de 30 països, tant d'Europa, com d'Amèrica i Àsia. Pel seu nombre de treballadors -al voltant d'uns 200-, està considerada l'empresa més gran d'Arenys, després de l'Ajunatment, i la seva importància és estratègica pel fet que dóna feina a moltes famílies de la vila. 


Aquesta no és la primera vegada que Cóndor Aretex adopta una mesura d'aquestes característiques. L'any 2012, ja van deixar de treballar els divendres per fer front a la crisi econòmica. Aleshores, aquesta mesura va reeixir i l'empresa va sobreviure mentre que la majoria del sector del tèxtil es va enfonsar arreu de la comarca, deixant molts treballadors a l'atur.