​Reconstituïda l'Associació de Veïns d'Arenys de Mar

El president de la nova entitat és Carles Esquerra i neix amb la voluntat de defensar els interessos dels arenyencs
|

Després d'un intent fallit de fa mesos, l'activista social Carles Esquerra, de 43 anys, conegut a les xarxes socials com a 'Hukas Hukas' és el nou president de la reconstituïda entitat veïnal AVAM, que ja compta amb 214 associats i que es declara obertament assembleària i transparent. Per raons de seguretat davant les restriccions de la Covid-19, l'assemblea de constitució i aprovació de la nova junta es va haver de fer ahir per via telemàtica i ho van poder seguir una cinquentena de veïns.


WhatsApp Image 2020 10 21 at 22.44.40El nou president, Carles Esquerra, en la reunió telemàtica d'ahir. 


Esquerra va donar a conèixer els objectius de la nova entitat on va insistir que "tothom hi té cabuda" sense fer cap mena de distinció. En el seu discurs de presentació, el nou president va desgranar els projectes que vol impulsar l'AVAM, que vénen a coincidir amb les preocupacions que els mateixos arenyencs han mostrat a les xarxes socials. "Sortim de la queixa per provocar canvis beneficiosos" va reblar.


Ahir també es van donar a conèixer els membres de la nova junta directiva que, a banda d'Esquerra, conformaran aquesta primera junta constitutiva. Entre els projectes més propers van esmentar la necessitat de potenciar un canal de diàleg amb l'Ajuntament i establir un contacte directe amb el veïnatge. Per això, s'han organitzat comissions de barri que tindrà un responsable de barri per agilitzar les demandes veïnals que seran consensuades a través de l'assemblea de veïns.


WhatsApp Image 2020 10 21 at 22.44.40 (1)Logotip de l'AVAM. 


No obvien des de l'AVAM els grans temes, com la construcció de la nova biblioteca a Les Clarisses o el Mercat Municipal, sense oblidar la construcció d'habitatge públic, la seguretat o la neteja. En aquest darrer punt els de l'AVAM són partidaris de què siguin els veïns els qui escullin la seva opció de recollida de brossa "a través d'una consulta veïnal" que proposaran impulsar al govern municipal. Precisament, fugint de possibles tensions es van mostrar partidaris de mantenir un diàleg obert amb totes les forces polítiques.

Junta AVAM   xs


                                                                                              La junta de l'AVAM  - Foto Xavi Salbanyà


Els interessats en associar-se a l'AVAM poden informar-se a la pàgina web: www.avam.cat o enviant un correu a info@avam.cat.