Arenys prepara Tots Sants amb un cementiri més accessible

​El govern preveu que la compra d'escales i nou material culmini la municipalització del servei d'enterraments 3 anys més tard del previst
|

La brigada municipal prepara el Cementiri d'Arenys per acollir l'increment d'afluència de visitants habitual per Tots Sants. Aquest any, a part dels preparatius per tenir el cementiri en les millors condicions i el dispositiu viari per garantir l'accés, també es preparen algunes mesures de protecció per evitar el contagi de la covid-19. Entre els preparatius el passat dilluns, 26 d'octubre, es va fer un tractament herbicida.


WhatsApp Image 2020 10 15 at 11.30.13

Al llarg d'aquesta setmana, no s'ha de demanar cita, però es demana anar-hi esglaonadament per evitar aglomeracions. Es posaran quatre tòtems amb gel hidroalcohòlic als quatre accessos d'entrada i sortida. També hi haurà papereres amb dispensador de peus. Un cop dins, hi haurà uns recorreguts amb cintes i alguna tanca que es demanaran respectar per tal d'evitar aglomeracions i taps. També hi haurà cartells amb recomanacions penjats i repartits per tots els mòduls.


L'Ajuntament ha adquirit quatre escales noves per poder accedir als nínxols més elevats amb totes les garanties de seguretat i fàcil de manipular. Les escales estaran repartides pels diferents nivells del cementiri perquè tothom hi tingui fàcil accés. Aquesta compra forma part del material necessari per procedir a la municipalització del servei d'enterraments que ja fa gairebé 3 anys que està encallada. 


Cementir2020 escala

A banda de les escales, l'Ajuntament ja disposa d'una bastida i de l'elevador de taüts, que va arribar més tard del previst a causa de la pandèmia. La màquina és fabricada a Itàlia i va coincidir l'entrega amb el moment més àlgid del contagi. Per acabar amb la municipalització, que era prevista el gener del 2018, només falta formar el personal municipal que se'n farà càrrec i aprovar les noves ordenances per fixar el preu dels enterraments. El govern preveu, ara, que la municipalització sigui efectiva el 2021. Mentrestant, Cabré Junqueras segueix fent el servei d'enterraments amb el contracte caducat.