La nova recollida selectiva tindrà àrees tancades i ús de targeta

S’introdueixen noves fraccions i possibles canvis en les bosses per treure el rebuig
|

La implantació del servei de recollida selectiva porta a porta a tot el municipi tindrà un cost d'1,3 milions d'euros. El nou plec de clàusules per adjudicar-lo està previst portar-lo a aprovació a finals d'aquest novembre. Mentre no hi ha nova empresa, s'ampliarà la concessió a Resmar fins al mes d'abril, aproximadament, per poder realitzar tot el procés administratiu. Si hi haguessin al·legacions, podria allargar-se més. A finals d'octubre estava previst presentar el nou plec als grups a l'oposició. 


Escombraries 3   xs

Els contenidors desapareixeran a la part alta. Foto: Xavi Salbanyà




Es manté el calendari 

No hi ha canvis respecte les fraccions que toca treure cada dia de la setmana. Es faran campanyes informatives pels veïns de la part alta de la vila que faran el canvi de contenidors a porta a porta. 


Àrees tancades 

Es posaran dues àrees tancades en llocs encara per determinar. Funcionaran com a emergència i aniran amb targeta d'ús limitat que s'haurà de sol·licitar amb instància per activar-ne l'ús. Aquesta targeta també servirà per a la gent que vingui de segona residència. 


Acords amb Caldes 

Es vol arribar a un conveni perquè l'Ajuntament de Caldes d'Estrac reculli la brossa a la zona del Cònsol-Andersen i Musclera, donada la proximitat. Això també es fa a altres municipis com Argentona, que recull la brossa dels carrers pròxims de Mataró.


Nova fracció 

S'incorporarà una recollida per a tèxtils que, en principi, es recolliran per temporada quan hi hagi canvi d'estació, tot i que no es descarta ampliar-ho a un cop al mes. Es tracta d'una necessitat a la vila ja que Arenys no té en aquests moment cap contenidor per aquest residu després que l'Arca del Maresme els retirés per trobar-hi molts impropis. 


Tres torns de recollida 

Es passarà a recollir matí, tarda i nit. Al matí serà per les urbanitzacions, a la tarda el comercial, campings, port i equipaments, i a la nit la zona del casc urbà. 


Bosses vermelles 

Serviran per deixar els bolquers i excrements. Ja no s'hauran de posar, per tant, les engaxines amb les bosses que es treien.

  

Bosses pel rebuig 

Es contempla que la fracció dels divendres es tregui en bosses semitransparents per identificar que no n'hi ha altres que no pertoquen, ja que hi ha qui aprofita per barrejar-ne. També està sobre la taula la possibilitat de fer el mateix amb els envasos.


Millores en l'oli 

A més dels contenidors taronges, es vol que la deixalleria mòbil també pugui emportarse aquest residu. 


Recollida comercial 

Les recollides comercials s'adaptaran a les necessitats reals dels comerços i paradistes del mercat tot ampliant la freqüència de la recollida. Se'ls recollirà la orgànica els set dies de la setmana. 


JxA podria votar a favor 

El portaveu, Estanis Fors, diu que caldria posar més de dues àrees d’emergència. Multar als incívics i fer rebaixes fiscals a aquells que ho facin bé també són dues mesures que des del partit veuen essencials així com la instal·lació de càmeres de seguretat que permetin fer un control més exhaustiu. Totes aquestes mesures, de fet, són les que el partit va presentar ara fa dos anys per tal de donar suport a la pròrroga del conveni actual. 


El PSC defensa el model mixt 

Des del partit a l’oposició es mantenen en contra la implantació del porta a porta a tot el poble. Tot i això, no veurien amb mals ulls les àrees amb contenidors tancats amb ús de targeta. El portaveu, Jordi Muñiz, creu que podria ser una solució per resoldre l’incivisme. De fet, explica que quan estaven al govern el mandat passat ja es va proposar fer una prova pilot amb aquest sistema a la zona del Pla dels Frares.