Acord polític per renovar el Consell d'Administració de Ràdio Arenys

​El ple nomenarà Joan Celdran, Ricard Palou i Ana Montes el pròxim 26 de novembre
|

Ja hi ha acord per la renovació dels membres del Consell d'Administració de Ràdio Arenys. El govern i l'oposició han consensuat aquesta setmana els tres noms que el ple municipal aprovarà el pròxim 26 de novembre. Es tracta del periodista i productor audiovisual, Joan Celdran, que fins ara n'era el vicepresident, el periodista Ricard Palou, a proposta del govern, i la cap de comunicació de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt, Ana Montes, a proposta de Junts per Arenys. 


Arensys de mar img


Aquest consens era necessari, ja que els tres membres que nomena el ple s'han d'aprovar per una majoria qualificada de tres cinquenes parts. Celdran, Palou i Montes s'afegiran a la presidenta del Consell d'Administració, la regidora de Comunicació Laia Martín, i el representant del Consell General de la ràdio -que aplega treballadors i col·laboradors-, Antoni Sintas, que és enginyer de telecomunicacions i exdirector de Ràdio Arenys.


Les primeres decisions que haurà de prendre aquest òrgan un cop constituït seran elegir el vicepresident entre els seus membres i obrir el procés per elegir un nou director. Per a aquest càrrec es necessita un acord de 4 dels 5 vots del Consell d'Administració. Mentrestant, la presidenta Laia Martín s'encarrega de la part més burocràtica. Tot i això, la setmana passada va obrir la polèmica en decidir mesures anticovid al marge dels col·laboradors.


D'altra banda, Ràdio Arenys ha estat seleccionada com a finalista a la categoria de millor mitjà als premis de la Xarxa Audiovisual Local. En aquests premis es premia l'emissió continuada, tant pel conjunt de la seva programació regular com per les activitats puntuals o per la seva trajectòria com a mitjà de comunicació. En aquest apartat, Ràdio Igualada i Vilassar Ràdio també han quedat finalistes. El veredicte se sabrà el pròxim dimecres, 11 de novembre.