Cebiotex implanta amb èxit una membrana antitumoral

​L'empresa arenyenca fa la fase de proves en adults de l'Hospital de Sant Pau, per després tractar a nens
|

L'empresa Cebiotex, que es dedica al desenvolupament de membranes antitumorals per curar el càncer infantil i que lidera l'arenyenc Joan Bertran, ha implantat amb èxit aquesta setmana una membrana antitumoral a un pacient de l'Hospital de Sant Pau de Barcelona. La membrana antitumoral implantada allibera dosis d'un fàrmac que pretén eliminar restes de cèl·lules tumorals que hagin pogut quedar després de l'extracció d'un tumor.


Cebiotex

 

Aquest èxit arriba cinc anys després de la posada en marxa d'aquest projecte. Per ara, el projecte està en fase de seguretat i després començarà la fase d'activitat. L'objectiu és provar aquesta membrana amb més pacients amb la idea final de poder arribar al càncer infantil. Les proves, fins ara, es fan amb adults segons estableixen els protocols sanitaris, abans de tractar a infants. El projecte per això es fa en col·laboració amb els hospitals de Sant Pau i de Sant Joan de Déu. 

Des de Cebiotex afirmen que la membrana és molt eficaç i que servirà per a tota mena de tumors, sigui cerebral, de pàncrees o d'ovaris, entre altres. L'empresa ha començat ara una roda d'inversió per tal d'aconseguir més finançament que els permeti seguir endavant amb el projecte. Aquest punt és imprescindible per tal d'aplicar els resultats de la recerca als pacients. Joan Bertran, que va ser elegit Arenyenc de l'Any 2016 per aquest motiu, es mostra molt satisfet per la fita assolida i fa una crida a aconseguir més finançament per seguir avançant en el projecte.