El govern valora construir un heliport a la plaça de la Sardana

Aquesta setmana un helicòpter del SEM va aterrar al camp de futbol per una urgència mèdica i recollir una persona
|

El govern d'Arenys de Mar ha iniciat els tràmits per poder construir un heliport a la plaça de la Sardana, al parc de Lurdes d'Arenys de Mar. En declaracions al programa 'El Dominical' de Ràdio Arenys, l'alcaldessa Annabel Moreno ha anunciat que han iniciat converses amb els pilots dels Mossos d'Esquadra per poder-lo construir. En aquests moments, els serveis tècnics municipals ja disposen de les característiques tècniques que ha de tenir la pista de formigó i se'n valorarà el cost econòmic. També caldrà que la propietat de la plaça, el Patronat de la Gruta de Lurdes, n'autoritzi la construcció.


Helicopter

Segons ha explicat el regidor de Seguretat, Josep Maria Pruna, el pla d'emergència local el punt d'aterratge dels helicòpters és la mateixa plaça de la Sardana, però el lloc no és de gaire grat dels pilots perquè en aterrar les aspes del vehicle aixequen molta polseguera de la sorra i dels arbres. En cas de necessitat, l'Ajuntament indica les coordenades del lloc per poder fer l'aterratge, tot i que el pilot sempre pot escollir-ne un altre si considera que les condicions no són les adequades.


Aquesta decisió s'ha pres després que aquesta setmana un helicòpter del SEM va aterrar al camp de futbol per una urgència mèdica i recollir una persona. Hi ha diverses versions sobre les causes d'aquesta actuació, encara que els Mossos d'Esquadra encara no han donat la versió oficial de la investigació. La Policia Local va fer-ne l'acompanyament per obrir camí fins al lloc dels fets, al carrer de Josep Llimona. Diverses fonts apunten que es tractaria d'una persona ferida per arma blanca.