​La taxa de reproducció de la covid a Arenys baixa fins a 0,84

Tot i els bons indicadors, cinc grups de la Presentació que sumen 127 alumnes estan confinats
|

Les dades sobre el risc de contagi de la covid-19 han millorat durant els darrers quinze dies a Arenys de Mar. Segons les dades publicades pel Departament de Salut, avui diumenge 15 de novembre, la taxa de reproducció de l'epidèmia és de 0,84. Aquest indicador serveix per mesurar si l'epidèmia creix -si és per sobre d'1- o decreix. Després d'un pic en la reproducció a mitjans d'octubre, tots els indicadors han anat baixant durant les darreres setmanes.


Captura de Pantalla 2020 11 15 a les 20.23.22

El risc de rebrot és molt alt a la majoria de municipis de la comarca.  


Tot i aquestes bones dades, hi ha 5 grups de l'escola La Presentació que estan confinats. Es tracta d'un grup de primària i quatre de secundària que sumen un total de 127 alumnes. Segons l'alcaldessa, Annabel Moreno, aquest nombre tan alt es deuria a contagis contrets durant la celebració de la castanyada fora de l'escola. Tant la resta de centres educatius, com les residències geriàtriques estan en bones condicions.


Tot i les bones dades a escala local, l'Hospital de Mataró, que és el de referència de la vila, es troba atenent molts casos. És per això, les autoritats demanen no abaixar la guàrdia i seguir els protocols de màscara, higiene de mans i distància de seguretat. Val a dir que l'evolució de l'epidèmia varia als municipis de l'entorn, on la taxa de reproducció segueix alta aquesta setmana. A Arenys de Munt, avui la taxa de reproducció és de 0,99, mentre que a Canet és d'1,66.