'La vampira de Barcelona' de Lluís Danés, seleccionada pels premis Gaudí

​El film va guanyar el Gran Premi del públic del darrer Festival Internacional de Cinema de Sitges
|

El film del cineasta arenyenc Lluís Danés 'La Vampira de Barcelona' ha estat seleccionat per l'Acadèmia del Cinema Català per competir en la 13a edició dels Premis Gaudí del cinema català. La Junta de l'Acadèmia ha estat l'encarregada de seleccionar els treballs que aspiren a la nominació dels Premis, que competiran a la cerimònia del 2021. El llargmetratge de Danés, per ara, competeix amb altres 25 treballs. El dimecres 16 de desembre, data d'inici de la primera ronda de votacions dels acadèmics, es donaran a conèixer el calendari de la cursa, un primer balanç de les estrenes de cinema català del 2020 i alguns detalls de la gala de lliurament dels guardons. 


VampiraD'esquerra a dreta: Bruna Cusí, Núria Prims, Lluís Danés, Francesc Orella, Nora Navas i Roger Casamajor. Foto: EFE. 


La pel·lícula “La vampira de Barcelona”, de Lluís Danés, va guanyar el Gran Premi del públic de la 53 edició del Festival Internacional de Cinema de Sitges, el passat 17 d'octubre. El film va ser presentat la setmana passada amb èxit d'assistència malgrat les restriccions del festival d'enguany. 


La pel·lícula, primer llargmetratge de ficció del seu director, s'endinsa en la història de Enriqueta Martí, una dona acusada de l'assassinat de nens a la Barcelona en la primera dècada del segle XX. L'actriu Nora Navas dóna vida al personatge inspirat en una història real a qui el seu director va considerar recentment en una entrevista com un “cap de turc” dels estaments de l'època. Ja s'han fet tres de les quatre projeccions que estaven previstes pel certamen, la darrera sessió es farà avui diumenge de forma online.