El govern retarda el plec de les escombraries per fer acord amb Junts per Arenys

El contracte actual amb Resmar es prorrogarà mig any més i s'hi hauran d'afegir entre 50 i 60 mil euros més
|

La regidoria de Medi Ambient ultima un acord amb Junts per Arenys sobre el nou plec de clàusules del servei d'escombraries. Per això, l'aprovació d'aquest nou plec no es portarà a votació al ple de dijous vinent. La regidoria de l'àrea, Ona Curto, ha explicat a 'El Dominical' de Ràdio Arenys que per part del govern es vol prioritzar l'entesa a la pressa del nou contracte. El nou contracte introduirà rutes de recollida diürnes, cosa que farà que el cost del servei sigui menor.


Escombraries 3   xs


Segons ha avançat Curto, el contracte ampliaria les zones d'emergència amb contenidors d'una a tres, per requeriment de Junts per Arenys. Això ha de posar punt final al turisme de brossa d'altres municipis. El principal partit de l'oposició també ha demanat un major control i inspeccions. També s'incorporarà un servei d'atenció municipal exclusiu sobre escombraries que atendria a la tarda, a proposta del PSC. Tot i això, el PSC ja ha avançat que votarà en contra del nou model per ser exclusivament porta a porta. El sentit del vot de Junts per Arenys dependrà del redactat final i, a hores d'ara, està entre el vot favorable i l'abstenció.


Pel que fa al servei actual, aquest es prorrogarà durant mig any a l'actual concessionària, l'empresa Resmar del Consell Comarcal del Maresme. Segons ha explicat Curto, Resmar ha demanat més diners, que ha justificat amb documents amb errors de càlcul, sempre a favor de l'empresa. El govern ha demanat a l'empresa una transició tan tranquilla com sigui possible.


Durant aquests sis mesos, l'Ajuntament afegirà entre 50 i 60 mil euros més, que comportaran afegir un equip més de rebuig els divendres i un augment d'un encarregat al 75% de jornada. No es pagaran el lloguer i les factures dels camions, però sí el lloguer de nous camions si se n'espatlla algun. Aquest sobrecost ja està contemplat amb la taxa i l'ordenança pel 2021. Pel que fa a aquest tema, l'associació de veïns AVAM ja ha anunciat que hi presentarà allegacions. Davant d'això, Curto ha justificat l'increment perquè la taxa actual no cobria ni el 80% del cost del servei.