L'aplec d'entitats d'Arenys denuncia que l'Ajuntament externalitzi la participació ciutadana

Demanen al govern que justifiqui la contractació d'una empresa per realitzar un estudi sobre construir vincles comunitaris
|

L'aplec d'Entitat d'Arenys, que organitza la Mostra d'Entitats, va publicar la setmana passada un comunicat per denunciar que l'Ajuntament d'Arenys de Mar "aposta perquè una cooperativa d'àmbit privat realitzi un estudi sobre la construcció de vincles comunitaris". Aquest estudi està subvencionat per la Diputació de Barcelona i el realitza la Cooperativa Espai Coneix. Segons l'aplec, "externalitzar la participació desvirtua qualsevol projecte d'aquestes característiques". Oimés, "quan l'Ajuntament pot fer la mateixa feina sense mitjà de cap intermediari". 

Entitats

En un comunicat fet públic la setmana passada, admeten que l'estudi que s'està fent "és prou interessant i ampli perquè sigui un projecte transversal de l'Ajuntament, on aglutini diverses regidories i no es quedi en paper mullat un cop hagi acabat la recopilació de les dades". Segons aquestes entitats, si l'Ajuntament dugués a terme el projecte, això permetria que es pogués analitzar, flexibilitzar o fer èmfasi en una àrea o l'altra concreta, depenent de les necessitats i les polítiques municipals del moment.


Des de l'aplec d'entitats demanen a l'Ajuntament d'Arenys de Mar que justifiqui la contractació d'una empresa per realitzar un estudi sobre construir vincles comunitaris, en comptes de fer-ho des de la mateixa regidoria de participació. També demanen que se'ls tingui en compte per "fer créixer els valors i la construcció de vincles comunitaris tal com hem anat fent fins ara". Finalment, proposen a les diferents regidories de l'Ajuntament que activin els consells sectorials per enfortir la participació. En aquest sentit, recorden que el consell de Cultura no s'ha activat, però que n'hi ha d'altres que es reuneixen periòdicament com el d'Esports, Gent Gran o Joventut.