La Base Nàutica participarà en un projecte de recerca sobre microplàstics

​Aquest diumenge ha organitzat una recollida de plàstics on hi han participat una trentena de persones
|

La Base Nàutica d'Arenys participarà en un projecte de recerca pioner per avaluar la contaminació per microplàstics de la zona costanera catalana. Mitjançant l'arrossegament d'una xarxa de mostreig de microplàstics de 330 micres de malla amb embarcacions de tracció humana (paddle surf, rem, piragua) s'obtenen mostres científiques de microplàstics flotant en aigües catalanes que s'analitzen als laboratoris de la Universitat de Barcelona


Base


Cada quinze dies, els membres de la Base Nàutica prendran mostres des del caiac o del paddle surf i les enviaran a la universitat perquè les analitzi. Aquest projecte ja fa mesos que va començar a Barcelona i ara s'amplia a tota la costa catalana. La Base Nàutica  d'Arenys ha estat el primer centre a signar el conveni de col·laboració.


D'altra banda, aquest matí de diumenge, una trentena de persones s'han inscrit per fer una recollida de plàstics. La Base Nàutica els ha proporcionat bosses i sacs per fer la recollida de materials a la platja. Als més atrevits, que han volgut recollir plàstics de dins de l'aigua, els han deixat un caiac i un equip de neoprè.