Els clubs esportius tornen a entrenar amb entrebancs

​La setmana passada es va inundar la pista d'hoquei i patinatge per les goteres
|

Dilluns dia 23 de novembre, amb l’entrada del tram 1 d’aquesta nova reobertura, les diferents entitats esportives d’Arenys de Mar van poder tornar als entrenaments i de nou es va poder veure activitat a les diferents installacions esportives de la vila. Un inici de nou desconcertant i difícil de gestionar, ja que es troben amb diferents restriccions que fan complicat el dia a dia d’aquests entrenaments.


Pavellou0301 1

La pista d'hoquei i patinatge inundada per les goteres. Foto: Ivet Plana. 


Per un costat, dins d’aquest context, trobem el toc de queda i la finalització a les 21:30 dels entrenaments. S’ha pogut guanyar mitja hora més, però fa difícil la distribució dels equips, sobretot els equips sèniors dels clubs d’Arenys de Mar. Després trobem el confinament perimetral que fa impossible la participació en els entrenaments de jugadors que no siguin d’Arenys de Mar, una mesura que en el posterior tram és possible que sigui comarcal i sigui una mica més fàcil la participació de tots els integrants dels equips. Per últim, el tema de l’aforament a les instal·lacions. Un càlcul que s’ha de tenir molt en compte, ja que seguim amb un context sanitari complicat.


Així doncs, tornada als entrenaments després d’una nova aturada, però sense competicions. Ara mateix cap entitat esportiva no disputa cap competició oficial, deixant aquest inici per una data posterior a Nadal, ja que es parla del cap de setmana del 9 o 16 de gener per aquest nou inici de temporada. No oblidem que algunes entitats van disputar partits oficials, altres solament van realitzar al setembre i octubre partits amistosos. Per tant, unes setmanes del mes desembre pensant com una pretemporada i esperant nous esdeveniments, i amb possibles actes esportius en aquesta època de Nadal en forma de tecnificacions o campus.


Amb tot aquest panorama, la setmana passada va sorgir un nou entrebanc. La pluja va fer acte de presència i divendres dia 25 de novembre la pista on entrenen el Club Patinatge Artístic Arenys i el Club Hoquei Arenys es va inundar a causa de la gran quantitat de goteres que té aquesta pista de joc. Un mal estructural que ve originat fa molt de temps i que fins ara no s’ha solucionat. Fa un any amb el temporal Glòria es va solucionar part del sostre que va quedar malmès, però ens trobem en un punt on aquestes goteres fa difícil poder entrenar i competir en dies de pluja.


Vídeo de les goteres de divendres passat. Vídeo: Ivet Plana. 


De nou sorgeix la problemàtica de qui ha de solucionar aquests problemes d’aquesta pista de joc que fa perillosa la pràctica esportiva en aquesta situació. UFEC és responsable del manteniment del Fondo de les Creus, però considera que aquest problema l’ha de solucionar l’Ajuntament d’Arenys de Mar, això si, estan gestionant possibles pressupostos per trobar la solució, una solució que passa per l’entesa entre regidoria d’Esports i UFEC. Recordem que en l’anterior legislatura, el PSC, amb el regidor d’Esports, Jordi Muñiz, va deixar dos pressupostos per solucionar aquestes goteres, tal com va comentar el diumenge passat al programa ‘El Dominical’ de Ràdio Arenys. Un nou problema estructural en una installació esportiva d’Arenys de Mar.