El cementiri podria tenir una sala de comiats civils el 2021

El govern preveu, ara, que la municipalització sigui efectiva el 2021, ja que els preus públics ja estan aprovats
|

Escala cementiri   xs

L'Ajuntament va adquirir, abans de Tots Sants, quatre escales noves per poder accedir als nínxols més elevats amb totes les garanties de seguretat i fàcil de manipular. Les escales estan repartides pels diferents nivells del cementiri perquè tothom hi tingui fàcil accés. Aquesta compra forma part del material necessari per procedir a la municipalització del servei d'enterraments que ja fa gairebé 3 anys que està encallada. 


A banda de les escales, l'Ajuntament ja disposa d'una bastida i de l'elevador de taüts, que va arribar més tard del previst a causa de la pandèmia. La màquina és fabricada a Itàlia i va coincidir l'entrega amb el moment més àlgid del contagi. Per acabar amb la municipalització, que era prevista el gener del 2018, només falta formar el personal municipal que se'n farà càrrec. El problema rau ara a trobar personal per a aquesta tasca i formar-lo amb cursos específics. El govern preveu, ara, que la municipalització sigui efectiva el 2021, ja que els preus públics ja estan aprovats. Mentrestant, Cabré Junqueras segueix fent el servei d'enterraments.


D’altra banda, la regidora de Serveis, Ona Curto, té previstes diverses actuacions al cementiri de cara al 2021. La primera és convertir l’antiga casa del conserge en una sala de comiats per a cerimònies civils. Per ara s’han retirat uns dipòsits d’amiant, però cal fer el projecte arquitectònic. 


En segon lloc, la regidoria està revisant les concessions de nínxols i panteons. En aquestes noves concessions, Curto té intenció d’afegir altres elements de valoració, com ara la conservació dels elements escultòrics o vetllar que no hi hagi males herbes.


Cementiri 4   xs

Finalment, la direcció de Patrimoni de la Generalitat va autoritzar (el cementiri està catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional) la neteja de les cobertes dels nínxols. Ara té damunt la taula la reparació de les esquerdes dels nínxols dobles, on hi són enterrats diversos fills predilectes. 


A llarg termini, Curto ja preveu una nova ampliació del cementiri, que hauria de seguir l’alineació de la darrera, al costat de ponent.