Rècord de clubs esportius que demanen subvenció municipal

​22 entitats han demanat part d'aquesta ajuda que s'ha reduït a un total de 27.500 euros
|

Finalitza aquest 2020 llarg, intens i dur per la pandèmia que tothom coneix. L’esport és una de les moltes branques de la societat que ha patit els efectes de la COVID-19 i porta des del març amb aturada total de competicions, amb unes mesures molt estrictes pel que fa als entrenaments i patint els efectes econòmics que estan patint molts sectors. Un dels punts claus d’un curs esportiu, d’una temporada en l’àmbit local són les subvencions atorgades per l’Ajuntament. 


Pavelló   CT

Imatge d'un entrenament de l'Arenys Bàsquet. Foto: Carles Toribio


Uns ajuts que dins de l’actual context són molt ben benvingudes per seguir subsistint i fer front a les despeses que tenen els clubs esportius. Unes subvencions, que tal com es va comentar a L’Agenda del mes d’abril, es van endurir i es van posar més dificultats a les condicions per accedir-hi i tenir una posterior ajuda municipal, i que ara, al mes de desembre es troben en l’última fase.


Aquesta línia de subvenció del 2020 es va baixar als 27.500 euros a repartir entre les entitats que complien amb tots els requisits i realitzaven correctament tots els procediments previs per arribar al punt on ens trobem ara mateix. Punt on les diferents entitats esportives d’Arenys de Mar i clubs esportius han justificat l’import atorgat en forma de factures; l’informe tècnic per part de la regidoria d’Esports ja està realitzat, i ara es troba en punt final del partit: intervenció. Des d’intervenció han d’acceptar tots aquests informes i posteriorment realitzar el decret per comunicar el pagament als clubs esportius. Molt possiblement la quantitat atorgada a cadascú sigui donada abans que finalitzi aquest any 2020. 


En total s’han presentat 22 entitats per a aquesta subvenció, i això marca un rècord, ja que es tracta de l’any amb més clubs demanant aquesta subvenció en l’àmbit esportiu dels últims anys. Fet important com hem dit, ja que es tracta d’una partida per fer front a factures de federacions, llicències esportives o comitès arbitrals. 


De cara a l’any vinent ens trobarem amb un nou panorama. Un context on no hi ha hagut gairebé competició els últims mesos, sense cap acte esportiu a escala local, per tant s’hauran de regular unes bases per a l’atorgament de la subvenció de l’any vinent que es preveu siguin inferior a la partida d’aquest any. Ara bé, a diferència d’altres anys, on fins i tot, se’n van ajuntar subvencions de dues temporades, aquesta vegada té pinta que abans de final d’any els clubs tindran aquest import econòmic.