Arenys prepara un Nadal reinventat a causa de la Covid

El Tió i els Reis d'Orient s'adaptaran a les mesures sanitàries, però no hi haurà ni Parc de Nadal, ni nit de Cap d'Any
|

La covid-19 ha obligat a repensar les activitats de Nadal a la vila per evitar aglomeracions que facilitin la propagació del virus. Un Nadal on el toc de queda que, de moment, es manté a les 22h tant la nit de Nadal com Cap d’Any, i es limitarà a a un màxim de deu persones. L’Ajuntament d’Arenys de Mar fa setmanes que treballa en possibles escenaris. La regidora de Festes, Míriam Puig, ha previst una programació d’activitats i també es valoren canvis. 


Cavalcada de reis 2020   xs




Un dels aspectes que associem a Nadal és l’encesa de llums. Aquesta ornamentació característica de la Riera es mantindrà, ja que es farà a inicis de desembre, però no anirà associat a cap fira o inauguració. Tampoc a l’inici del característic tobogan o rampa que trobàvem els últims anys al tram cobert de la Riera (finalitzava la licitació i es fa complicat fer un tipus així amb el context actual). 


El Parc de Nadal al Calisay, lloc de reunió dels últims anys, no es podrà fer com a tal, perquè el lleure és una àrea amb moltes restriccions. Es valoren possibles opcions, depenent del context, i molt possiblement el lloc seria el tram cobert de la Riera perquè és un lloc accessible, obert i gran. 


L’altre gran moment és el Tió. Aquest any hi haurà novetats al respecte, ja que s’ha marcat un calendari molt ben traçat per seguir amb aquesta tradició. Arribats al diumenge 13 de desembre es realitzarà via en línia la despertada del Tió, per trobar-nos la setmana del 14 al 20 per poder donar a menjar. Una de les novetats serà agafar el tiquet una vegada donat a menjar i el posterior cap de setmana poder fer cagar al Tió en quatre torns. Així s’eviten grans aglomeracions, ja que els últims anys s’apropaven més o menys vuit-centes persones. Així se seguiran bé les mesures de seguretat, de responsabilitat i adaptant totes aquestes consideracions. A més, serà un regal no sexista i respectuós, com així s’ha fet els últims anys. 


Per últim queden dos dies importants de Nadal. Per un costat, la nit de Cap d’Any on sembla que serà inviable seguir el model d’anys anteriors i podrien sorgir novetats com fer alguna activitat itinerant aquella nit, molt en paral·lel a possibles mesures que puguin sorgir per aquesta nit. 


La cavalcada de Reis serà l’últim gran dia. De nou, impossibilitat de fer l’entrega de la carta de manera com s’ha fet sempre, i serà una cavalcada mòbil pel poble, amb novetats, amb un treball que s’està realitzant aquests últims dies amb tot l’equip col·laborador.