Èxit del nou punt de recàrrega per a vehicles elèctrics del port d'Arenys

​En un mes ha estat el punt més utilitzat dels 14 que hi ha arreu dels ports de la Generalitat
|

El port d'Arenys ha inaugurat aquest mes un punt de recàrrega semiràpida que permet la càrrega simultània de dos vehicles amb corrent altern i una potència de 22 kW. S'ha posicionat com el punt més utilitzat dels 14 instal·lats en diferents ports catalans. El mes de novembre els vehicles elèctrics han estat un total de 9.174 minuts, 868 kWh, això equival a una mitjana de recàrrega de 5 hores al dia. La recàrrega d'un vehicle, depenent si el vehicle es carrega parcialment o totalment, pot durar de 30 minuts a 3 hores. Aquest equipament instal·lat per Ports de la Generalitat ha tingut un cost de 6.200 euros.


WhatsApp Image 2020 12 05 at 12.20.35


El punt de recàrrega que s'ha ubicat a la zona d'aparcament del Portinyol, està degudament senyalitzat i amb accés garantit permanentment per als usuaris de qualsevol classe de vehicle elèctric estàndard. Els usuaris d'aquest nou servei en poden fer ús mitjançant una aplicació específica en qualsevol telèfon intel·ligent, amb un codi QR, present al punt de recàrrega. El projecte s'alinea amb el Pla estratègic per al desenvolupament de recàrrega per al vehicle elèctric a Catalunya (PIRVEC), impulsat per l'Institut Català d'Energia (ICAEN).


En la seva visita a Arenys divendres passat, el director de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez va remarcar que "Ports ha invertit 212.000 euros per equipar 14 ports del litoral amb punts de recàrrega ràpida i semiràpida de vehicles elèctrics de nord a sud del país". Gómez va afegir que "impulsem la mobilitat sostenible amb la circulació de vehicles elèctrics al Maresme i a la resta de la costa catalana per convertir Catalunya en un país atractiu per al vehicle elèctric".