Instal·lades 60 plaques fotovoltaiques a la llotja vella del port d'Arenys

​Durant el mes de novembre ja han produït el 20% de l'energia elèctrica que necessita la Confraria de Pescadors Sant Elm
|

La Confraria de Pescadors de Sant Elm al port d'Arenys es produeix l'energia elèctrica per a l'autoconsum de les instal·lacions pesqueres amb la instal·lació de 60 mòduls de plaques fotovoltaiques de silici monocristallí, amb una potència de 400 watts, amb una inversió de 47.000 euros. Les plaques solars han produït el mes de novembre 1.793 kWh i això suposa que han generat un 20,7% d'energia sobre la demanda energètica total de la Confraria de Pescadors, i un estalvi en la factura elèctrica de 300 euros al mes. Aquests mòduls s'han instal·lat a la coberta de la llotja vella, la de peix blau, i l'energia que se n'extreu és per a les dues llotges. Així queden incloses la sala de subhastes, la zona d'emmagatzematge i encaixat del peix, la càmera de gel, les oficines i els serveis complementaris.


EoZitatW4AAqwFg


L'actuació feta per Ports de la Generalitat s'emmarca en l'aposta del govern pel medi ambient i per les fonts d'energia renovables. La col·locació d'aquests mòduls fotovoltaics a les instal·lacions de la Confraria de Pescadors de Sant Elm suposa una reducció de 7 tones d'emissions de CO₂ a l'any a l'atmosfera. També s'han col·locat un sistema d'espantaocells sobre les plaques perquè la implantació d'energies renovables a l'activitat pesquera sigui compatible amb el suport a les espècies protegides com la gavina corsa.