Tres noves càmeres de seguretat vigilaran l’entorn de l’estació de tren d’Arenys

Una controlarà els vehicles que passen el semàfor en vermell, una altra, l’estacionament irregular i una farà vigilància de seguretat ciutadana
|

L’Ajuntament d’Arenys de Mar instal•larà tres càmeres de seguretat que vigilaran els entorns de l’estació de tren. La compra d’aquestes càmeres s’ha incorporat en el pressupost municipal de l’any vinent i respon a la necessitat de la Policia Local d’incrementar la vigilància i lluitar contra la inseguretat que preocupa la població. Tant la regidora d’Hisenda, Laia Martin, com el regidor de Governació, Josep Maria Pruna, han informat de l’adquisició de les càmeres aquest diumenge al matí al programa 'El Dominical' de Ràdio Arenys.


Camares   xs



Segons Pruna, cadascuna de les tres càmeres tindrà una funció diferent, seguint el model de les càmeres que en el seu dia es van instal•lar entorn del pont de Lourdes. Una de les càmeres es destinarà a controlar els vehicles que passen en vermell el semàfor de la carretera N-II que queda davant de l’estació de tren. L’altra càmera vigilarà l’estacionament irregular que es produeix a la parada del bus. I la tercera servirà per a vigilància de seguretat ciutadana. Aquest punt “fosc” d’Arenys de Mar és especialment sensible perquè és lloc de pas de persones i vehicles.


El control de les càmeres es porta des de la Policia Local i són molt útils a l’hora de detectar matrícules i quan passa un cotxe sospitós salta una alarma i ajuda a la detenció de delinqüents. Aquest és el sistema que va propiciar la detenció del delinqüent que es va enfrontar a trets a la Policia Local al rial de sa Clavella el mes d’octubre.


Precisament, l’existència d’aquestes càmeres també ha facilitat la detenció de les dues persones la setmana passada que es dedicaven a assaltar i trencar cotxes tant al rial del Bareu, de sa Clavella i l'Hort del Bisbe. Els dos detinguts portaven a sobre objectes robats de dins dels vehicles com ara mòbils, abrics o ulleres de sol. Els dos lladres van passar a disposició judicial i van quedar en llibertat amb càrrecs. Pruna ha explicat que la investigació segueix oberta i no descarta que hi pugui haver noves detencions relacionades a l’assalt de cotxes. Segons les dades policials, en les darreres setmanes hi ha hagut 63 vehicles robats i trencats a diferents punts d’Arenys de Mar.