Cues de nens i nenes per donar menjar al Tió

​Els més petits tenen fins divendres per donar-li menjar i fer-lo cagar durant aquest cap de setmana
|

El passat diumenge dia 13 de desembre es va realitzar la tradicional despertada del Tió d'Arenys al Centre Cultural Calisay, d'una manera diferent, ja que es va realitzar en streaming pels diferents canals oficials. El Tió es va despertar de la seva letargia diumenge passat després de dormir com un tronc, gràcies al professor Cucurull, expert en despertar tions. Una vegada despert, els nens i nenes de la vila tenen fins al 18 de desembre per poder donar menjar al Tió en horari de 17 a 20 de la tarda. Aquests dies ja s'han pogut veure llargues cues de nens i nenes que li duien menjar.


WhatsApp Image 2020 12 15 at 17.00.44Des de dilluns, cada dia hi ha nens i nenes fent cua al CC Calisay. Foto: Xavi Salbanyà. 


Un cop alimentat el Tió, els més petits tindran opció de triar horari per posteriorment fer-lo cagar. Això es podrà fer el dissabte o diumenge en torns de matins i tardes. Aquest acte, un dels principals de Nadal a Arenys, que mou més de vuit-centes persones, seguirà tots els protocols que dictaminen les autoritats sanitàries, evitant en tot moment les aglomeracions, mantenint la distància de seguretat i per descomptat l'ús de la mascareta.


Aquesta despertada i cagada del Tió anirà en paral·lel a la nova pàgina web que ha habilitat l'Ajuntament per seguir els principals actes d'aquestes importants festes de finals d'any i inicis d'un any nou. 'Nadal a Arenys de Mar' donarà cobertura al Tió, al concurs de postals de Nadal, també als balcons nadalencs, Cap d'Any, el pessebre municipal que s'inaugura el pròxim 21 de desembre al pati del Calisay. 

També cobrirà l'arribada dels Reis de l'Orient el 5 de gener. Fa uns dies, els patges reials van fer una primera visita després d'arribar per mar, i van ser els encarregats d'explicar com serà la Nit de Reis d'enguany. Les festes de Nadal van donar el tret de sortida el divendres anterior amb l'encesa de llums i el col·loqui a l'Ateneu de 'Naps i Cols. Passat, present i futur' que va organitzar Ca la Rita.