S'ha estrenat el pessebre municipal al pati del Calisay

​Enguany s'ha instal·lat a l'aire lliure per evitar aglomeracions i les figures també estan en grups bombolla
|

Avui s'ha estrenat el pessebre municipal, que aquest any porta novetats, però segueix com un element ja característic del context nadalenc d'Arenys de Mar. Aquestes novetats van molt encaminades a evitar aglomeracions i poder seguir les recomanacions i mesures sanitàries, i això ha fet que s'instal·li a una nova ubicació: el pati del Calisay. Recordem que anys enrere, aquest muntatge es trobava localitzat a la sala d'exposicions del mateix centre cultural.


WhatsApp Image 2020 12 21 at 18.02.12El pessebre municipal, al voltant de l'alzina del pati del Calisay. Foto: Xavi Salbanyà. 


L'Agenda ha pogut parlar amb en Txeni Gil, un dels encarregats del muntatge del pessebre, juntament amb un equip darrere de persones que s'encarreguen aquestes dates del muntatge, i de nou li donen una volta de rosca, ja que no trobarem el típic pessebre tradicional. De nou, i més al context que vivim de distància i de seguretat, aquestes escenes característiques les trobarem amb una escenografia diferent, això si, al  voltant de l'alzina del pati. Es tracta d'un pessebre creatiu, en altura, ja que es troba grimpat a un arbre, col·locat a l'exterior on recuperen una idea de fa uns anys, ja que s'utilitzaran caixes de fusta per inserir aquestes escenes característiques del pessebre.


PessebreL'equip de muntatge del pessebre, aquest migdia al Pati del Calisay. Foto: Carles Toribio. 


Aquestes caixes representen una mena de grups bombolla, concepte tan arrelat aquests últims mesos on les caixes-balcons buscaran un factor efectista. Un pessebre que es troba a la cerca de la creativitat conjuntant amb tradició, tal com es va veure l'any anterior amb el fons marí i l'aigua. Un treball pensat i estudiat per poder col·locar dins d'aquesta nova ubicació on res es deixa a la improvisació.