S'ha mort Josep Maria Vallbona a 76 anys

Empresari i propietari de la discoteca Johnny's, havia col·laborat amb diverses iniciatives cíviques de promoció del comerç i el turisme
|

Aquesta tarda de dijous, 24 de desembre, s'ha mort Josep Maria Vallbona i Planiol a 76 anys. Empresari del món de l'oci nocturn, era el propietari de la discoteca Johnny's d'Arenys de Mar. També havia col·laborat amb diverses iniciatives cíviques i culturals a la vila, en especial les vinculades a la promoció del comerç i el turisme


Vallbona1

El retrat viscut de Josep Maria Vallbona. Foto: Ferran Jordan. 


Vallbona, va obrir les portes de la discoteca Johnny's el 14 de maig de 1969. Això el va convertir en un dels empresaris referents de l'oci nocturn de la comarca. Durant els anys vuitanta, per la discoteca hi van passar tota mena de celebritats com l'humorista Eugenio, jugadors del Barça, músics com Rudi Ventura, actors, periodistes i comunicadors, entre altres. A més, la discoteca Johnny's és actualment la més antiga del Maresme i l'única de tot l'estat espanyol que s'ha mantingut sempre oberta i amb el mateix nom.

A banda del negoci familiar, Vallbona també estava implicat amb diverses iniciatives cíviques i culturals d'Arenys de Mar. Cal destacar la seva implicació amb la Unió de Botiguers i Comerciants (UBICA), promovent diverses activitats com La Pedalejada, o amb el Gremi de Restauradors, col·laborant amb les Jornades Gastronòmiques del Calamarenys. Aquesta iniciativa li va valer el 2011 la medalla honorífica de l'Agència Catalana de Turisme per la seva llarga trajectòria professional. Aquest guardó li va lliurar el president de la Generalitat, Artur Mas. 


Vallbona 2

Josep Maria Vallbona, al Johnny's. Foto: Ferran Jordan.


Josep Maria Vallbona estava casat amb Carme Arbusa i era pare d'en Marcel i la Mònica. La seva implicació social el va portar a ser també un personatge reconegut per diverses generacions d'arenyencs, més enllà de la discoteca, sinó pel fet de donar suport en diverses ocasions a diverses entitats de tipus diferents, des d'esportives fins a culturals. Per aquests motius va aparèixer en la primera edició dels retrats viscuts de l'Agrupació Fotogràfica, que il·lustren aquestes línies. Descansi en pau. 


Nota del 25/12: La missa funeral tindrà lloc a l'església de Santa Maria d'Arenys, demà dia de Sant Esteve, a les 10.30 hores. La vetlla començarà avui a les 3 de la tarda al tanatori municipal d'Arenys de Mar.