L'Agenda us desitja Bon Any Nou!

​La nit de Cap d'Any d'enguany ve marcada per les restriccions de mobilitat i de trobades familiars
|

La revista L'Agenda desitja un Bon Any Nou als seus lectors i anunciants, esperant, que malgrat les restriccions a causa de la pandèmia, tots poguem celebrar aquestes dates assenyalades el millor possible. Aquesta nit de Cap d'Any a Catalunya es recomana que les trobades siguin amb poques persones, màxim 10, i en dues bombolles de convivència. És important seguir recomanacions com: utilitzar sempre la mascareta, rentar-se les mans amb regularitat i mantenir la distància de seguretat. 


WhatsApp Image 2020 12 06 at 21.08.43

Foto: Carlos Cano.


A Catalunya no hi ha novetats sobre les restriccions de Cap d’Any. Malgrat que les xifres de contagis continuen augmentant, el consell del Procicat finalment no ha incrementat pas les mesures, com s’havia especulat. Per tant, el confinament nocturn es flexibilitzarà a Catalunya la nit de Cap d’Any (31 de desembre) i no començarà fins a la 1.00 de la matinada. Ara bé, Protecció Civil recomana que aquesta nit de Cap d’Any se celebri a casa i amb el grup bombolla. I afegeix: “No allarguem els espais del sopar. Si podem acabar a les dotze, no acabem a la una.” Aquests dies les trobades es limiten a sis persones. Però el 31 de desembre, igual com l’1 i el 6 de gener, seran una excepció, i es podran fer trobades de deu persones, a tot estirar, de dues bombolles de convivència. 


Si no tenim altre remei que fer els àpats dins de casa i ens escalfem amb bomba de calor, l'aparell ha de fer entrar aire de l'exterior tota l'estona. Les finestres han d'estar obertes uns 20 centímetres i crear corrent d'aire constantment. I s'ha de ser encara més estricte amb la distància de seguretat a taula entre els dos grups de convivència. A l'exterior per tant, el risc de contagi es redueix moltíssim. Val la pena sortir al balcó o a la terrassa diversos cops o fer part de l'àpat allà. És important també que aquest no sigui compartit. Que tothom tingui el menjar en el seu plat de manera individual i que no es comparteixin safates.