Càritas Arenys aguanta les festes de Nadal gràcies a les donacions

L’entitat espera l’arribada dels aliments del Gran Recapte, prevista al llarg del gener
|

Càritas Arenys podrà aguantar fins que arribin els aliments del Gran Recapte, passades les festes nadalenques. Les donacions que han rebut els últims dies de desembre han servit a l’entitat per millorar la situació del rebost i poder ajudar les 800 persones que s’hi acosten en aquests moments. Les aportacions solidàries i de diverses campanyes que s’han fet, per tant, han estat vitals per poder fer les aportacions d’aliments als que ho necessiten. 


A finals de desembre encara no se sabia quina quantitat de menjar arribaria del Gran Recapte arribaria a Arenys de Mar. La bona notícia, però, és que la iniciativa ha aconseguit un 12% més del que es va recaptar l’any anterior, malgrat que en un principi s’apuntava que era prop d’un 40% menys. Aquesta vegada hi participava el mercat municipal de la nostra vila, un dels que més diners va aconseguir del Maresme amb 2.157 euros. De moment, Càritas Arenys ha rebut 1.000 euros dels supermercats ALDI que han fet la donació directa, sense sumar a la resta d’establiments que participaven de la iniciativa. 


Caritas presentació2Imatge dels alumnes de la Presentació que van recaptar 1.800 euros per a Càrites. Foto: Escola La Presentació.



Al marge del Gran Recapte, l’entitat també pot mantenir el rebost gràcies a les donacions de particulars o iniciatives escolars com la dels alumnes de La Presentació que cada any fan una recollida d’aliments. Aquesta vegada, però, el que s’ha fet és una recollida de diners donada la situació de pandèmia i han pogut donar uns 1.806,1 euros. El coordinador de la iniciativa, David Palop, ha explicat que els estudiants han col·laborat de diverses maneres. Alguns grups han recorregut les aules recollint els diners, motivant les famílies o fent un mural per simbolitzar els aliments que comprarien després de la recollida. 


Durant el Nadal, també s’han mantingut recollides d’aliments que es fan coincidint amb les activitats més tradicionals, com el Tió. Es van aconseguir omplir 67 caixes de menjar que es va repartir entre les entitats solidàries d’Arenys de Mar. Des de Càritas destaquen que han doblat la quantitat de menjar, passant de 800 que es van aportar l’any passat a prop d’uns 1.600 quilos aquesta vegada amb tot el que el Tió no es va poder acabar. 


Tot plegat, sumat a la donació de l’Ajuntament que enguany ha aportat 30.000 euros a l’entitat, 10.000 dels quals són provinents de les entitats de les Barraques que no es van fer, ha fet que Càritas pugui respirar una mica més tranquil·la aquests dies. A més, l’Ajuntament s’ha compromès a posar més diners a l’oenegé si és necessari al llarg de l’any 2021.