Junts per Catalunya promou canvis en el partit als dos Arenys

​Lluís Campasol deixa l'acta de regidor per Junts per Arenys de Munt i Soraya Real es escollida coordinadora del partit a Arenys de Mar
|

Santi Morell serà el nou portaveu de Junts per Arenys de Munt després de la renúncia al càrrec de Lluís Campasol. Morell torna al Ple com a nou líder del grup després d'haver anat com a número 5 de la llista de Junts a les eleccions municipals del 2019. Campasol explica que el càrrec de portaveu l'assumeix Morell i no una de les dues actuals regidores del grup, Roser Moré i Vicky Devesa, perquè ell “té experiència, té temps, té bons coneixements i en té ganes” i d'aquesta manera “pot ajudar al funcionament del grup” de Junts per Arenys de Munt. 


Lluis i sorayaLluís Campasol, exregidor de Junts per Arenys de Munt, i Soraya Real, coordinadora de Junts per Arenys de Mar.


Morell, que va ser regidor del PSC entre el 2007 i el 2012, torna al Ple després d'un parèntesi de vuit anys. Metge de professió, ara jubilat, Morell va ostentar la cartera de Sanitat i Gent Gran entre el 2007 i el 2010, després d'arribar a un pacte de govern amb Arenys de Munt 2000 i CiU. 


Lluís Campasol va aprofitar el Ple que es va celebrar el 17 de desembre per acomiadar-se, visiblement emocionat, de les seves companyes de grup i de la resta de regidores i regidors. En declaracions a L'AGENDA, Campasol explica que deixa la tasca com a representant de Junts per incompatibilitat amb la seva feina i perquè no pot dedicar-se “a la política de proximitat, que els veïns i les veïnes saben on trobar-te tothora”, com a ell li agrada. Campasol, que ha liderat el projecte de CDC i dels partits que n'han nascut durant els últims anys a Arenys de Munt, reconeix que “ningú és imprescindible” i assegura que continuarà vinculat al projecte de Junts. 


Campasol no tanca la porta a tornar a liderar la llista del partit a les pròximes eleccions, el maig del 2023. Reconeix que queda “molt de temps” i afegeix que “és complicat” assegurar al 100% que no tornarà a formar part del projecte que presenti Junts. Aquesta etapa finalitza després de cinc anys com a portaveu i cap de l'oposició, del 2015 al 2019 com a representant de CiU, i aquest últim any i mig com a líder de Junts. Campasol deixa el Ple d'Arenys de Munt amb un regust agredolç, ja que tot i que el 2019 va aconseguir millorar resultats i sumar un quart regidor al seu grup, va quedar lluny de l'objectiu d'aconseguir l'alcaldia. A més, el grup municipal de Junts va tornar a quedar reduït a tres membres després de la sortida del número 2 de la llista, Abel Coll, que ara és regidor del govern. 


On també s'ha escollit nova direcció és a Junts per Arenys de Mar, que ha triat Soraya Real com a nova coordinadora del partit. A l'executiva també hi haurà Viviana Pérez, que assumirà les tasques d'Organització, Roc Vilanova, que serà l'encarregat de Comunicació, i Domènec Massuet, que s'ocuparà de la Implementació Municipal. 


Per altra banda, l’arenyenca de mar Marta del Castillo ha estat escollida per ocupar el lloc número 34 de la llista d'ERC a les eleccions al Parlament que s'han de celebrar el 14 de febrer.