Tot a punt per la nit de Naps i Cols

​Diversos tallers ompliran la tarda d'activitats per tal de rellançar aquesta tradició
|

De nou ja tenim Naps i Cols, una de les grans tradicions d'Arenys. Els darrers anys, aquesta festa ha agafat i recuperat de nou un important protagonisme gràcies a l'Entitat Tropical Arenyenca. Aquesta vegada arriba amb el neguit de què es podria fer i que no, a causa del context que seguim vivint derivat de la pandèmia, però finalment el dia 5 serà un matí i una tarda atapeïda d'activitats.


Captura de Pantalla 2021 01 05 a les 13.49.18


Per una banda, Naps i Cols ha dividit el matí en dos llocs claus com són la plaça de l'Església amb un taller d'elaboració de pancartes reivindicatives, sinònim de les nits de Naps i Cols, que amb el toc de queda es fa impossible de penjar pels diferents indrets de la vila, dinamitzat conjuntament amb l'Ull Distret; i també trobarem la plaça de l'Ajuntament amb el taller de cartes eròtico-festives dinamitzat conjuntament amb en Fèlix Cucurull (de l'Associació Cultural Ca la Rita, figures claus del passat que a més formaran part del jurat de la segona edició dels Jocs Florals Eròtics). Aquests dos tallers es realitzaran de 10 a 13.


A la tarda, a partir de les 17 hores, serà moment de la gimcana Golden Nap & Golden Col on es promourà que les colles de napaires i penjacols surtin i aprofitin per penjar naps i cols i també les pancartes realitzades al matí. Aquesta gimcana consistirà en un golden nap i una golden col que estaran amagades a dos punts d'Arenys de Mar i la colla que les trobi tindrà premi. Les pistes aniran donades a través de l'instagram @napscols.


L'entitat ha fet un gran esforç perquè aquesta tradició no s'aturi i han organitzat totes aquestes activitats respectant totes les mesures de seguretat i de possibles aglomeracions, i han realitzat un protocol exhaustiu amb tots els punts per vetllar per la seguretat de tots els participants. A més, han portat a terme una gran tasca d'autofinançament gràcies a la venda de mascareta de Naps i Cols. Que no s'aturin les tradicions locals!