La pluja aflora les deficiències que tenen les instal·lacions esportives

Una reparació de canvi de coberta i de muntatge de línies de vida del pavelló del Fondo de les Creus que pot vorejar els 80.000 euros
|

No ha sigut fàcil aquest any 2020. Tampoc per a l’esport ni per a les entitats esportives d’Arenys de Mar. Als gairebé deu mesos sense competir oficialment, s’han afegit els problemes importants a les instal·lacions esportives


Recordem que al setembre es van resoldre els desperfectes de la pista on entrenen entitats com el Club Voleibol Arenys, l’Arenys Bàsquet o el Futsal Arenys, i ara s’afegeix el problema de les filtracions i goteres del pavelló pav1 del Fondo de les Creus


Goteres 2Imatge de les goteres produides per les pluges torrencials de finals de novembre al Fondo de les Creus. 


A més, en aquest final d’any els problemes s’acumulen en una llista de mancances de les instal·lacions, amb deficiències que surten amb el pas del temps, de manteniment i la problemàtica de sempre entre regidoria d’Esports de l’Ajuntament i la UFEC.


Però ara el problema sorgeix amb les filtracions de la coberta de la pista on normalment entrenen entitats com l’hoquei o el patinatge. Aquestes filtracions van veure com el divendres 27 de novembre, amb pluges torrencials, s’omplia la pista d’aigua amb goteres per moltes zones que van ocasionar petites inundacions. Un circumstància que no és nova i que ve de temps passat.


Recordem que a la legislatura anterior, amb el PSC al capdavant de la regidoria d’Esports, es van buscar opcions per solucionar aquests problemes estructurals i de manteniment. Una solució que passava per una reparació parcial o total. Aquests informes de l’empresa i dels serveis tècnics es van realitzar però, per diferents motius, no es van solucionar. 


I ara s’ha arribat a un punt on cal fer una reparació íntegra d’aquestes filtracions i de la teulada del pavelló. Així doncs, ara mateix es troben a l’espera de l’informe del servei pericial, tant UFEC com regidoria, però s’obren dos camins possibles per posar fil a l’agulla. Per un costat hi hauria una primera reparació parcial per evitar més filtracions en cas de pluja (la regidoria d’Esports es troba elaborant aquest informe) i paral·lelament s’està elaborant el projecte de licitacions del canvi total de la coberta, utilitzant un marc cronològic que aniríem a l’estiu per poder executar aquesta obra total. 


Una reparació de canvi de coberta i de muntatge de línies de vida del pavelló del Fondo de les Creus que pot vorejar els 80.000 euros, i es tractarà d’una actuació que assumirà l’Ajuntament. En aquest sentit, el portaveu del PSC, Jordi Muñiz, assegura que l’àrea d’Esports necessitaria entre 200.000 i 300.000 euros més. 


Un dels punts de discordança és la relació entre UFEC i Ajuntament, amb tibantors que de nou surt a la llum. Ara sorgeixen discrepàncies de qui és l’encarregat de fer-se càrrec d’aquesta reparació. I de nou sorgeix el problema de si es tracta un mal de manteniment o és estructural. Sembla que l’Ajuntament farà front a aquest nou capítol, esperant que l’inici d’any sigui una mica més benevolent.