El camp de futbol es queda petit i no respon al creixement dels clubs

Les entitats demanen un altre camp de futbol 7 i l’Ajuntament no ho contempla ara
|

Un dels greus problemes que han patit les entitats esportives al llarg de les últimes temporades a Arenys de Mar és la problemàtica de la falta d’instal·lacions i en paral·lel del creixement de les entitats que veuen com no poden seguir creixent per no poder encabir en horaris i tampoc per falta d’espais per als equips. 


Camp de futbol5  xsEl Bernat Coll s'ha quedat petit pels dos clubs de futbol de la vila. Foto: Xavi Salbanyà


Amb la construcció de la nova pista del complex del Fondo de les Creus, de cara a la temporada 21/22, tot esperant que sigui una temporada totalment diferent de l’actual, sorgeix un panorama gris pel que fa a l’espai del camp de futbol Bernat Coll amb les dues entitats que fan ús, Sinera United i Club Futbol Arenys. Aquesta temporada que gairebé no s’ha competit i solament es troben entrenant, ho estan fent en unes condicions precàries en l’àmbit d’espai, sobretot amb molts problemes en la franja de la tarda de 17 a 19 h de la tarda. 


Sinera United actualment té 25 equips, amb un creixement a l’alça (onze equips de futbol gran i catorze de futbol set) amb unes 300 llicències tramitades de jugadors i jugadores, i el CF Arenys, amb un creixement també respecte a la temporada passada, té 10 equips. Actualment les dues entitats es troben ofegades i amb molts problemes d’horaris, deixant de costat totes les traves derivades del context de la Covid-19. En aquests moments, hi ha hores on entrenen cinc equips diferents, amb un Bernat Coll totalment fraccionat entre les dues entitats. 


Amb tota aquesta situació sorgeix el dubte de com aguantaran i sobretot com plantejaran la temporada vinent. Per un costat és difícil poder créixer més (ens trobem davant del moment històric amb més equips de futbol a Arenys de Mar), des del vessant de la regidoria d’Esports marquen molt clarament que el límit s’ha sobrepassat, però tampoc tenen un pla marcat pel que fa a l’aforament màxim davant d’una eventualitat normalitat en l’àmbit esportiu. Aleshores tenen molt clara la possibilitat de no poder créixer més perquè ja no hi ha més capacitat. Les dues entitats han explicat a L’AGENDA que els agradaria seguir creixent, sobretot amb el futbol femení, però no podrien donar la qualitat que s’hauria de donar als entrenaments i els valors que s’han de transmetre. 


Això sí, una de les possibles solucions que podrien desencallar una mica aquesta situació i que en diverses ocasions s’ha reclamat, passaria per la construcció d’un camp de futbol 7, una instal·lació més petita en dimensions que el Bernat Coll i que donaria accés a entrenaments dels equips de categories inferiors, i sobretot descongestionaria la primera franja de la tarda. 


Des de l’Ajuntament responen que no es contempla en cap cas aquesta nova instal·lació per un futur pròxim ni està inclòs en el pla d’aquest mandat.