En record de Josep Maria Vallbona

L'empresari tenia 76 anys i deixa una empremta en la vida econòmica arenyenca
|

L’amic i gran arenyenc Josep Maria Vallbona ens ha deixat. Mai hauria pogut pensar que això succeís tan aviat. Cec que no era la seva hora i que serem molts els que el trobarem a faltar, principalment la seva esposa Mari Carmen i els seus fills Mònica i Marcel. Però sense cap mena de dubte, molts amics, també. 


JM Vallbona  Ferran Jordan AFAJosep Maria Vallbona. Foto: Ferran Jordán



No oblidarem mai les vivències que hem compartit amb ell. Ha format part de les nostres vides i el seu local ha estat per a molts de nosaltres com una segona casa durant molts anys. 


Josep Maria Vallbona va néixer a Arenys un 11 d’octubre de l’any 1944 i va fer els seus estudis als “Hermanus”. Però no era un home que li agradés estudiar. Va treballar de ben jovenet a diferents llocs, però en el món de la restauració i el lleure va trobar el que li agradava. Va fer el servei militari a Mallorca i quan el va acabar, va marxar una temporada a Anglaterra. 


En tornar a Arenys, era dels pocs vilatans que parlaven anglès per la qual cosa li deien Johnny. Va obrir amb en Jaume Codoñés la discoteca Jack&Johnny, però al cap de poc temps, el 14 de maig de 1969, obre el seu propi local el Johnny’s Club. 


Això el va convertir en un dels empresaris referents de l’oci nocturn del Maresme, pel seu esperit innovador, promotor i pioner, tan per la recerca dels darrers vinils que només es podien trobar a l'estranger, com per les seves originals campanyes de promoció.


Avui en més de 50 anys d'història podem dir que hi han desfilat més de tres generacions, s’hi han fet amics, parelles, matrimonis, també hi han desfilat tota mena de celebritats de tots els àmbits. És la discoteca més antiga del Maresme i l’única de tot l’Estat espanyol que s’ha mantingut sempre oberta amb el mateix nom i la mateixa propietat. 


Per acabar no em vull deixar de parlar del Josep Maria que estimava i que volia el millor per Arenys, sempre disposat a col·laborar en tota mena d’activitats per tal de donar conèixer la nostra vila. Era un referent en la promoció turística i comercial arenyenca. En el meu pas per l’Ajuntament vaig tenir moltíssimes ocasions per poder gaudir de la seva experiència, escalf i suport. 


L’any 2011 va rebre la medalla honorífica de l’Agència Catalana de Turisme. Penso que en moltes ocasions hem guardonat com a fills predilectes d’Arenys a coneguts convilatans de l’espectre cultural, però crec que ell es mereix també sense cap mena de dubte aquest honor. Josep Maria "D.E.P." i sempre estaràs en els nostres millors records.