2 positius de covid a la residència municipal i 8 a l'Asil Torrent

​Aquest cap de setmana s'ha administrat el vaccí en 4 de les 7 residències d'Arenys de Mar
|

La residència geriàtrica municipal ha detectat 2 positius de covid i l'Asil Torrent, 8 més entre els seus residents. Aquests casos es van conèixer el passat cap de setmana, un cop s'havia fet la vacunació entre els residents i treballadors d'aquests centres. La detecció es va fer a partir de les proves PCR de divendres passat. 


Vacunaciou0301 residencia

Els treballadors de la residència municipal, rebent el vaccí. Foto: Mireia Martínez Torrentó. 


Les persones positives de covid són asimptomàtiques, però igualment s'ha activat el protocol sanitari pertinent i s'ha aïllat, tant a les persones confirmades així com la resta de residents que hi han tingut contacte. En el cas de la residència municipal, tots els residents han estat aïllats perquè les persones confirmades tenien llibertat de moviment dins el centre. Ara estan a l'espera d'una nova PCR per confirmar o descartar que no hagi estat un fals positiu.


Aquests casos s'han detectat després d'administrar el vaccí en 4 de les 7 residències d'Arenys de Mar que eren verdes en el moment de la vacunació. Segons dades de l'empresa Siresa, que gestiona l'Impala, el Titus i l'Asil Torrent, un 95% dels residents van ser vacunats, mentre que entre un 10 i un 15% dels treballadors va decidir no fer-ho. La directora general de Siresa, Loli Serrano, va explicar ahir al programa 'El Dominical' de Ràdio Arenys, que molts estant a l'espera de veure com evoluciona l'administració del vaccí.  


És previst que les residències Vil·la Betània i Ítaca rebin el vaccí abans d'acabar el mes de gener. No s'ha fet durant aquest cap de setmana, ja que una d'elles va tenir un cas positiu entre els treballadors i a l'altra van tenir un possible cas entre els residents. En el cas del Floris, caldrà veure l'evolució dels casos positius que s'han detectat, que han estat repartits en altres residències que grup Siresa té a la comarca.