​S'ha mort un gos per culpa d'un ham de pescar a la platja de la Picòrdia

​L'Associació pels Drets dels Peluts demana intensificar la conscienciació als pescadors perquè no llencin hams a la sorra
|

Ahir dimecres, 13 de gener, va morir un gos de la raça beagle anomenat Toby per culpa d'un ham a la platja de la Picòrdia. L'animal va perdre la vida després d'empassar-se'l. Aquest fet ha comportat la queixa, una vegada més, de l'Associació pels Drets dels Peluts d'Arenys de Mar (ADPA), que a través de les xarxes socials ha demanat a l'Ajuntament i a tots els pescadors més vigilància i més responsabilitat individual per tal que no torni a passar una desgràcia com aquesta.


Hams

A la platja de gossos, ja no s'hi pot pescar. 


En una entrevista al programa 'Tot a l'hora' de Ràdio Arenys, el seu president, Sergi Salmerón, ha explicat que en tenir coneixement d'aquest succés es van posar en contacte amb l'alcaldessa, Annabel Moreno, per traslladar el seu malestar. L'ADPA demana fer una bona campanya de sensibilització i un reforç policia. Salmerón ha demanat més conscienciació per part dels pescadors de canya, ja que no només suposa un perill pels animals sinó pels infants que juguen en aquest espai. També pel fet que és molt complicat enxampar 'in fraganti' un pescador llençant hams a la sorra.

La regidoria de Platges, Ona Curto, que ha intervingut en el mateix programa radiofònic després de Salmerón, aposta perquè es faci una pesca sense mort, per evitar l'ús d'aquests hams tan agressius o fer l'ús d'estores metàl·liques que recullin aquest tipus d'hams de la sorra. Curto també ha explicat que durant l'estiu s'ha fet un reforç policial i s'han editat díptics informatius per tal de conscienciar al col·lectiu.