El geriàtric municipal ha funcionat amb una sola infermera durant la pandèmia

​La directora de la residència està, per ara, aïllada durant 10 dies per contacte amb un positiu de covid
|

La regidoria de Benestar Social ha respost a les afirmacions del regidor de Junts per Arenys, Estanis Fors, que va dir ahir a 'El Dominical' de Ràdio Arenys, que la directora del geriàtric municipal feia mesos que estava de baixa i va reclamar que la substitueixin. Segons fonts del mateix geriàtric, la directora Yolanda Teixidó es va reincorporar a la feina després de Reis, després d'estar un mes i mig aproximadament de baixa. Ara estar confinada a casa seva perquè un contacte d'ella ha donat positiu i ha d'estar deu dies aïllada. 


Vacunació residencia


Els professionals de la residència municipal rebent el vaccí. Foto: Mireia Martínez Torrentó. 


D'altra banda, sí que és cert que durant tots aquests mesos de pandèmia, el geriàtric ha funcionat amb una sola infermera perquè l'altra infermera està de baixa. No obstant això, la previsió és que aquest mes de gener, la infermera de baixa torni a la feina. Mentrestant, l'Ajuntament va contractar una auxiliar d'infermeria. Aquest petit reforç i la resta de les empleades han suplert la falta d'infermeres. El dèficit d'infermeres és un tema que afecta en general a la sanitat pública perquè no se'n troben pels baixos salaris i prefereixen marxar a l'estranger.


En relació amb la disposició del Departament de Salut de fer test d'antígens als familiars que vulguin visitar els residents, el regidor de Salut, Josep Antoni López, va queixar-se de la falta de mitjans i de test per facilitar aquestes visites. Malgrat això, el personal del geriàtric està disposat a fer els tests als familiars perquè consideren que les visites són molt necessàries per a la salut mental i anímica dels residents. La setmana passada va ser especialment dura per al geriàtric a causa dels dos possibles positius de Covid que es van donar i que va fer confinar part dels residents.