​Aquest curs s'han demanat un 12% més de beques de menjador

​La demanda d'aquesta ajuda a Arenys de Mar ha crescut 4 punts més que la mitjana comarcal, però ha baixat als municipis del voltant
|

Les sol·licituds de beques de menjador escolar han crescut un 12% a Arenys de Mar respecte de l'any passat. El nombre total de sol·licituds per a aquest curs ah estat de 357 i se n'han resolt 343. Per ara, resten pendents de resolució un total de 14 sol·licituds. Fins ara, els ajuts ascendien al 50% dels dies lectius. És a dir, l'alumnat que tenia beca de menjador escolar rebien una quantitat econòmica que cobria el cost de 88 dies de menjador. Aquest curs, els ajuts s'incrementen fins al 70%, que suposa la gratuïtat del menjador escolar fins a 123 àpats.


Menjador


El 31 de desembre va finalitzar el termini per presentar les sol·licituds d'ajuts de menjador escolar per al curs 2020-2021. El Consell Comarcal del Maresme ja ha atorgat més de 6 milions d'euros en ajudes a les famílies de la comarca i es calcula que s'arribarà als 6,5 milions d'euros en el moment que s'acabin de resoldre totes les peticions, que enguany han arribat a ser 10.274. A la comarca, en termes percentuals, les sol·licituds d'ajuts de menjador escolar han tingut aquest curs un increment del 7,9%, mentre que els recursos destinats a ajudar les famílies a fer front a la despesa ha crescut un 60,4%. Aquest augment s'explica pel canvi de percentatge subvencionat. 


Les sol·licituds de beques de menjador són un baròmetre de la situació econòmica de la comarca, fortament castigada per la pandèmia de la covid. L'increment de peticions d'ajuts s'ha registrat a la majoria de municipis del Maresme. A Arenys de Mar, en nombre de sol·licituds ha crescut 4 punts per sobre de la mitjana comarcal, mentre que en municipis de la rodalia, com Caldes d'Estrac, Canet de Mar, Sant Andreu de Llavaneres o Sant Vicenç de Montalt, les sol·licituds han baixat.