La taxa d'atur a Arenys de Mar creix un 23% respecte de fa un any

​Durant el 2020 han tancat 21 empreses de serveis i indústria, però n'han obert 3 de construcció
|

El mes de desembre va tancar amb un ascens del nombre d'arenyencs a l'atur (+5,20%) respecte del mes anterior, d'acord amb les dades provisionals publicades recentment pel Consell Comarcal del Maresme. La taxa d'atur se situa al 13,95%. Aquest informe mensual situa la xifra d'aturats a Arenys de Mar en 950 persones, 47 menys que al novembre. Aquesta dada consolida l'augment del 23,38% respecte de fa un any.


Atur dec


Dades de l'atur del desembre del 2020. Font: Consell Comarcal del Maresme. 


A Arenys de Munt el nombre d'aturats ha augmentat amb 5 persones respecte del mes de novembre, i se situa en 493 aturats. La taxa és del 12,10%. La pujada intermensual és de l'1,02%, i s'observa un augment interanual de l'atur, amb un 21,43%. En el cas de Canet el nombre d'aturats al setembre era de 930, 20 persones més que el mes anterior. La taxa ara se situa al 14,54%. Els augments intermensuals i interanuals són del 2,20% i 20,62%, respectivament.


Els tres municipis evolucionen seguint el comportament mitjà de la comarca, amb lleugers augments respecte del mes de novembre i un fort augment respecte de fa un any. La bona dada és que se situen per sota de la taxa mitjana d'atur comarcal, que és del 14,76%, sobretot en el cas dels dos Arenys.

Pèrdua d'empresa
D'altra banda, Arenys de Mar ha perdut 21 empreses aquest 2020. D'aquestes, 15 són del sector serveis i les altres 6 de la indústria. No obstant això, n'han obert 3 de construcció que, a més, tenen un volum de treballadors més elevat que les que han tancat, segons ha informat la regidoria de Promoció Econòmica. La pandèmia ha tingut un fort impacte en el teixit empresarial arreu del país i només a la comarca del Maresme se n'han tancat un miler.