​Uns ocupes violents atemoreixen el veïnat del camí de can Quintana

​La nit de divendres a dissabte van mantenir una violenta baralla que va acabar amb diversos ferits
|

Els veïns del camí de can Quintana d'Arenys van viure la mitjanit d'aquest de divendres a dissabte un nou episodi de violència entre les persones que ocupen un pis des de la primavera passada. Els ocupants van mantenir una violenta baralla que va acabar amb dos ferits. Dues ambulàncies i la policia van intervenir en l'incident. Segons els testimonis que van alertar la policia, hi havia dues noies, una de les quals tenia una ferida a la cella i cridava que l'havien intentat violar. A banda, un jove també presentava una ferida al cap per un cop d'una ampolla. El regidor de Seguretat, Josep Maria Pruna, ha explicat al programa 'El Dominical' de Ràdio Arenys, que a l'acta de la Policia Local només es parla d'un ferit i no s'esmenta cap noia ni cap denuncia per violació, extrem que desmenteixen els testimonis. Pruna ha respost que mirarà de comprovar amb els Mossos d'Esquadra què és el que realment ha passat. 


WhatsApp Image 2021 01 24 at 10.44.28

El bloc de pisos on viuen els ocupes, al camí de can Quintana.


Aquest és el segon episodi de baralles en aquest mes de gener. L'anterior també va acabar amb ferits, un d'ells a causa d'una agressió amb una destral que va requerir l'hospitalització dels ferits i la detenció d'almenys una persona que va sortir en llibertat pocs dies després. Els veïns estan molt alarmats per l'actitud d'aquests ocupes perquè a la zona hi viuen famílies amb nens petits i temen per la seva integritat física. Segons el veïnat, aquest pis és propietat del Departament d'Afers Socials de la Generalitat i fa un any s'estava arranjant per destinar-lo a serveis socials. Però l'ordre de confinament decretada per l'estat d'alarma al mes de març va aturar les obres, cosa que van aprofitar els ocupes per instal·lar-se al pis. 


WhatsApp Image 2021 01 24 at 10.53.54

Segons el veïnat, aquest pis és propietat del Departament d'Afers Socials de la Generalitat.


Aquesta acció ha perjudicat la família que serveis socials tenia pendent per acollir en aquest pis que està a mig fer perquè l'ocupació també ha impedit que s'acabin els treballs. Atès que no tenen aigua, ni llum, els veïns asseguren que havien punxat la línia elèctrica, però que Endesa els la va desconnectar després de la queixa veïnalAl pis poden reunir-se fins a més de 10 persones, algunes de les quals són joves migrants que havien estat tutelats per la Generalitat i que ara ja tenen més de 18 anys. Els veïns han mantingut diverses reunions amb l'Ajuntament per intentar trobar una solució a aquest greu problema de convivència que els afecta des de fa mesos. Segons expliquen, els ocupes es dediquen a fer bretolades als pisos dels veïns, com ara col·locar escuradents als panys de les portes. Una de les veïnes ha patit atacs d'angoixa per culpa de les accions dels ocupes.